[]

Ağzımı bağladılar, zor durumdayım

Arkadaşlar, kusura bakmayın belki sizi de sıkıyorum ama fikir almadan geçmiyor hayat.

Bugün alt ve üst dişlerimi diş tellerimden bağladılar ameliyat sonrasında kemik kaynamasını düzenlemek için. 1 hafta tamamen kapalı kalacak. Size demek isterdim ki "dişlerinizi tam kapatın, işte o haldeyim". Ama değil. Ağzınızda dişlik varmış gibi de düşünün üstüne. Benim ağzımda var çünkü dişlik gibi bir şey. Dişlerin kalıbına göre çıkartıyorlar onu. Onu sımsıkı takıyorlar, dişlerin tamamen içinde kalıyor. Ön tarafta hiç boşluk yok. Sağ arka tarafta çok azıcık var. Su, süt geçiyor denediğimiz kadarıyla. Ama çorba geçmiyor. Bu arada pipetle içiyorum veya enjektörle ağzıma boşaltıyorlar, zar zor o da. Akşam yemeğinde blender'dan geçirilmiş çorba denedik, olmadı.

Çok sıkıntılarım var:
-Nefes alamayacak gibi hissediyorum. Benim burnum tıkalıdır genelde. Bugün iyiydi ama diğer günler nasıl olur bilmiyorum. 1 saattir sol taraf tıkalı gibi, ondan ötürü naneli şeyler falan kokluyorum.
-Ben neyle doyacağım? Akşam bizimkilere doyduğumu söyledim sütü içince, üzülmesinler diye. Ama açım ben.

Eğer gerçekten nefessiz kalırsam lastikleri kesebileceğim ama artık nefessiz kalarak uyanırsam ne yaparım bilmiyorum.

Yıllardır ağzımdan nefes alırım ben, gece ağzım açık yatarım burun tıkanıklığı ve kemik eğriliğinden dolayı. Şimdi gece olabilecekleri düşündükçe geriliyorum :(

 
pipet, boru gibi bi şeyle açık bi nefes yolu oluşturun uyumak için. karın tokluğu için de o hissi veren haplar var, bademcik ameliyatında falan kullanılan. o haplardan kullanın.


  • icim urperiyor  (29.01.14 23:11:30) 
cok gecmis olsun.

zor durummus

aklima su geldi pipet var madem azi dislerin orada daha fazla bosluk oluyor pipeti yanaginin ic tarafindan arka azi dislerinin oraya kadar uzatabiliyorsan oradan bir icmeyi dener misin?

ayrica bu nefes alamama durumunu doktora soylemedin mi?

gecmis olsun
  • exlibris  (29.01.14 23:12:05) 
breathe right burun bandı tarzı bir şeyi deneyebilirsin. hava yollarını açıyor bildiğim kadarıyla. kısmen de olsa çare olabilir.


  • 1a2b3c4d  (29.01.14 23:13:25) 
burnu açan spreyler oluyor, belki işinizi görür. iliadin diyeceğim, o 3 günden sonra bağımlılık yapıyor 1 hafta gitmez. ama bir çaresi vardır yani, sıkılmayın.
açlık için de, süte devam demekten başka aklıma bir şey gelmiyor, hem sütün de çeşitleri var şimdi, gerçi tad alabiliyor musunuz bilmiyorum ama.. en azından karbonhidrat ve süt yağ-proteinleri hayatta tutar.
nefessiz kalma hissi bir iki güne geçecektir sanırım, ne de olsa 1 haftaya biteceğini biliyorsunuz. burun yollarını açıp kafayı rahatlatın, ciddi ciddi boğulma riski olmadıktan sonra o his geçebilir yani.
  • vizdilva  (29.01.14 23:17:47) 
nefes nasıl alırsın bilmem ama süt geçiyorsa ballı süt de geçecektir.


  • vfgerty  (29.01.14 23:18:43) 
Teşekkürler herkese.

@icim urperiyor kardeş su molekülleriyle geçiyor diyorum, ne hapı :( ayrıca nasıl oluşturayım nefes yolunu? Tam okumadın sanırım sorumu.
  • sen ben arama bosuna  (29.01.14 23:25:25) 
gıda konusunda doktor herhangi bir şey söylemedi mi ki? çorbayı olabildiğince sulandırılmış deneyin ama bence süt daha doyurucu olacaktır sulandırılmış çorbadan.
çok çok geçmiş olsun.

akşam burun tıkanmasına karşı vicks'i öneririm ben. hakkaten çok iyi geliyor.
  • nwnd  (29.01.14 23:33:07) 
açlıktan ölmezsin dayanmaya çalış.

ben de bademcik ameliyatı olduktan sonra 3 gün sadece su içmiştim. sonra da 2 hafta ara ara dondurmadan başka bişey yemedim. 15 günde 14 kilo verdim :)

ameliyattan sonra hepsini geri aldım gerçi de demek istediğim açlığını çok kafaya takmamaya çalış. bi hafta aç aç dolaşıcaksın sonra biticek kabus. en fazla kilo verirsin.
  • matchgrip  (30.01.14 00:13:30) 
hacı açık bi kanal, boru, deliğin daimi açık kalmasını sağlayacak herhangi bi şey olur. ölme diye diyorum. yoksa seni bu kadar zor duruma sokan doktorla konuşmak lazım bence 'gerçekten gerekli mi' diye. tam okudum sorunu da sen cevabı tam okumadın sanırım. madem sadece su geçiyor, hapı suda çözmek de mi aklınıza gelmedi?


  • icim urperiyor  (30.01.14 00:28:26) 
durum zor. bu furyada biraz kilo vereceksiniz.

elinizin altında iliadin burun damlası bulunsun. çok zorda kalırsanız kullanın. zorda kalmadan kullanmayın. bir süre sonra ilaca bağışıklık gelişiyor etki etmiyor.
  • boga etkisi  (03.02.14 16:54:16) 
Yahu aynı dediğiniz olay benim de başıma gelmişti ama, o lastik çıkartılıp takılabilen bir şeydi bende. Yemek yerken çıkarıyordum. Yemek sonrasında yeni lastikler takıyordum.

Olay şu değil mi? Yanlış anlaşılma olmasın: 1.bp.blogspot.com

Hatta şunu kesinlikle oku, o lastikleri nasıl çıkarıp takacağını anlatıyor: www.keepart.com
  • acelemvar  (03.02.14 17:03:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.