[]

İlik bağışında bulunmak istedim ancak...

Yaptığım araştırmayla görüm ki solunum yolları rahatsızlıkları olanlardan alınamadığı yazıyor bazı kaynaklarda. Bende de lanet olasıca astım var. Gerçi kilo sınırı 50 deniyor, ben 47 kiloyum. O dert değildi, gerektiği kadar kiloyu seve seve alır bağışlardım iliğimi. Astımım olması nedeniyle tabi ilaç da kullanıyorum düzenli (Singulair, Foster inhaler, kriz anında Ventolin elbette, bir de alerji için Deloday 10 mg tablet). İlaveten 3 yıldır da Yasmin kullanıyorum. Bir vakitler kistlerim vardı. Ama herkesin bildiği iyi huylu polikistik over. Uzun zamandır kontrole gitmedim, hala kistim var mı bilmiyorum ama Yasmin'e devam ediyorum regl dönemlerimde biraz fazla kanamalarım olduğundan. Ama herhangi bir kan hastalığım, pıhtılaşmama sorunum falan yok. Kansız da değilim artık. Kan değerlerim normale döneli uzun yıllar oldu.

Tüm bunları göz önünde bulundurursak, gerek hemen gerekse ilerleyen yıllarda hiç mümkün değil mi benim ilik bağışlayabilmem? Zaten kan veremiyorum ilaçlar yüzünden. Bari bir yolu varsa böyle faydam dokunsaydı diye çok istemiştim. Özellikle de Talha'yı gördüğüm günden sonra... Mümkün olsa kesip bir yerlerimi bağışlayacağım zaten o kadar ciddi anlamda istekliyim buna (organlarımın tamamını -en azından sağlam olanları kullanırlar- 19 yaşındayken bağışlamıştım). Hep görüyorum, iliğe bu kadar çok ihtiyacı olan insan varken neden bunca prosedür? Benim bu şartlar altında ilik bağışlamam onların ölümü demek olacaksa elbette diretmem ama insan faydalı olmak, bir şeyler yapmak, hayat kurtarmak istiyor.

Dipnot: başka kronik rahatsızlığım yok. Astımdan başka, arada bir özellikle Ventolin kullandığımda farenjit olurum, o kadar.

 
organ nakli için vasiyette bulun yeter daha ne yapacaksın? daha iyisi, kadavra ol, kessinler biçsinler tıp öğrencileri. binlerce canı kurtarmaya vesile olursun.


  • namus ninjası  (27.01.14 19:58:12) 
organlarımın tamamını bağışladım zaten dediğin şekilde 5 yıl önce.


  • asyamaris  (27.01.14 20:05:38) 
Bence internetten araştırmayın, en yakınınızdaki kızılay'a gidin ya da telefon açın. Böylece öğrenmiş olursunuz. Zaten ilk başta ilik almıyorlar hemen, test için birazcık kan alıyorlar. Mesela bazı ilaçlarınız engeldir ama 30 gün kullanmazsanız alırlar falan, uygun ilik durumunda sağlığınıza zararlı değilse ilaçları kesersiniz 30 gün, verirsiniz. Tabii bunlar varsayım, bu yüzden bunları sormak için İstanbuldaysanız Cerrahpaşa, Çapa ya da Kızılayın kan bankalarına sorun.


  • whoosie  (27.01.14 21:41:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.