[]

Gündüz artan alerji

Alerjim gündüz artıp gece azalıyor. Güneş ışığı dışında gündüz olup gece olmayan veya az olan ne var?




 
stres (kişiden kişiye değişir tabii)


  • whoosie  (26.01.14 18:16:14) 
Gece yatarken azsa çarşafları çok sık değiştirin. Oradaki tozlar ve belki de yapıldığı kumaş etkiliyor olabilir. Hatta bir arkadaşım fantazi yapacağım diye saten çarşaf aldı, kocasının satene alerjisi çıktı, tam oldular.

Belki sabah duş alıyorsanız, bütün kir ve toz üstünüze yapıştığından bütün gün. Sonrasında akşam dayanılmaz hale geliyordur.
  • aychovsky  (26.01.14 18:21:49) 
Arkadaşlar gündüz artıyo, gece nispeten iyi oluyo. Hatta bayağı iyi olabiliyor.


  • yarmasimo  (26.01.14 18:23:08) 
bildiğim kadarıyla d vitamini allerjiyi baskılıyor. eksikliğinde daha çok ortaya çıkıyor allerjinin her türü.

şimdi alakalıysa... bilemedim.
  • ya ben lan neyse  (26.01.14 18:25:42 ~ 18:26:11) 
dışarıda polen, toz vs varsa diye aklıma geldi benim.

bir de ne işle uğraşıyoruz?

iş yerinde maruz kaldığımız bir şey de olabilir.
  • neferkitty  (26.01.14 18:26:15 ~ 18:26:37) 
Memurum. Odam tozlu filan ama, evde de durum değişmiyo. Kapalı ortamlar arttırıyor. Hani toz desek, gece yok mu bu toz? :/


  • yarmasimo  (26.01.14 18:29:29) 
Yuh, tam tersini anlamışım ama çarşafa bağlı kalacağım. Çarşaf önemli, ayrıca bütün gün sağlam toz, vb geliyor. Onlardan olabilir. Ayrıca güneş burnunuzu akıtıyorsa, güneşe çıktığınızda hapşırıyorsanız (hapşuruyorsanız?) güneş alerjisini de bir değerlendirmeye alabilirsiniz.

Ofis odanızda şu halıfleks denilen zımbırtıdan var mı? Onlar kabus gibi arttırıyor.
  • aychovsky  (26.01.14 18:29:43 ~ 18:33:35) 
@aychovsky ben başlığı yanlış yazmıştım, o yanıltmış seni.
güneşten o şekilde etkilenmiyorum. açık havada daha rahatım aslında. ama emin olduğum tek şey gündüz özellikle öğle vakitleri artması.

  • yarmasimo  (26.01.14 18:32:40) 
Acı veya sıcak yemek yiyorsanız öğle yemeklerinde o çok burun akıtır. Onun bir adı da vardı da, unuttum. Alerjiye bağlı olmayan alerji gibi bir adı vardı.


  • aychovsky  (26.01.14 18:34:24) 
alerjik belirtim geniz akıntısı bu arada. bi de benim uyurken burnum pozisyon değişikliğinden ötürü tıkanıyo ama uyku kalitemi etkilemiyo durum. toz olsa o sırada tavan yapması lazımdı çünkü hiç önlem almıyorum.
bu bilgi ne işinize yaradı? kafanızı karıştırmaktan başka hiç.

  • yarmasimo  (26.01.14 18:37:49) 
gunduz vucudunuz cok daha fazla alerjen etkenle karsilasiyo. isyerinde, sokakta. restorantta insanlar, toz, kir, hava, cicek bocek vs vs. eviniz nispeten daha kontrol altinda, daha kapali bir ortam. sonucta her halukarda gunduz vakit gecirdiginiz sokak, isyeri, acik alana gore cok daha az alerji kaynagi var.

ayrica stres de onemli bir faktor.
  • nicki martin  (26.01.14 19:06:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.