[]

İnsülin Direnci

Selam;

Normal kilomun 30 kilo üzerine çıktığım için diyetisyene gitme amaçlı hastanede kan testi yaptırdım ve insülin direncim normalin 3 katı çıktı. Bunun genel olarak ne olduğunu biliyorum ama sizce nasıl bir tedavi uygulanır?


 
kaloriden fakir diyet uygulanır, sen kaloriye bakmadan karbonhidrattan fakir diyet uygula, o zaten bir süre sonra düzelir diye tahmin ediyorum.

doktor değilim.
  • ya ben lan neyse  (23.01.14 14:23:33) 
Ben de aynı problemle karşılaşıp hiç umursamamıştım, sonunda Tip 2 diyabet hastası oldum. Mutlaka kilo vermelisin, bunu sağlığın için yapman şart. Daha fazla hareket etmelisin, sporu da hayatına sokuyorsun ister istemez. Yeme alışkanlıklarını da değiştirmen gerekiyor, şekerli besinler falan artık daha az hayatında yer etmeli.

Hiç üzülme ama, birazcık dikkat edince hemen kilo veriyorsun. DOktor ciddi bir durum görürse ilaç başlar zaten, ilaçlarla daha kolay toparlıyorsun.
  • arredatore  (23.01.14 14:27:27) 
yaşam tarzı değişikliği yani diyet, egzersiz (ki direnci kıran enn önemli ve kolay tedavi egzersiz). bir de insülin direncini kıran bir ilaç verirler.


  • fallopian  (23.01.14 14:27:47) 
Seveni çok sevmeyeni çok ama bu konu üzerine özellikle eğildiği için Karatay'ın kitaplarına bir göz atmanızı tavsiye ediyorum.


  • whoosie  (23.01.14 14:43:32) 
Gecen sene bende de oldugunu ogrenmistim. Doktor ilac verirse ilaci duzenli kullan ve soyledigi duzende kontrole git. Ayrica, diyetisyeni ihmal etme.

2 tatli fazla yemek icin, kor olmaya veya bu sikici hayati yasamaya gerek yok.

Yaklasik, 40 kg. verdim (140kg.-100kg.) insanlarin davranisi degisti. Eskiden kilo ustunden laf sokanlar artik daha farkli yaklasiyor.

Eger, ayni sehirdeysek arada bulusup bu konu ustunde konusabiliriz. Hem rahatlarsin, hemde istegin artar.
  • 13 lejyon  (23.01.14 15:44:23) 
Karbonhidratı TAMAMEN kes!


  • arnold schwarzeneger  (24.01.14 08:04:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.