[]

sağlikçilar toplanin 90 günlük bulanti

merhaba arkadaşlar

evet bugün tam 90. günü mide bulantımın. daha önce 44 günlük iken başlık açmıştım o zamanlar pek bi bilgim yoktu bulantı hakkında şimdi de nedenini bulmuş sayılmam.

bulantı ilk olarak şalgam suyu üstüne 1 avuç kadar bira içmeyle başladı. o gün 2 kez kustuö ağrım hiç bir şekilde azalmadı olaydan 4 gün sonra hiç bir şey yiyemez hale geldim dolayısıyla sadece safra çıkarıyordum(hem alttan hem üstten). bu olay anal fissura belasını başıma getirdi anal kanamalar başladı. bulantı başlamadan önce 44 kiloydum bulantının 3. haftasında botlarla beraber 39 kilo çıktım baskülde. öğrenci olduğum için okul dersler aksamasın diye bulantının 70. gününde felan gastroskopi yaptırabildim. ki bu olaydan önce kan aldılar kanda bilirubin değerleri yüksek çıktı. doktorum gilbert olabilir dedi ve bana mantıklı geldi çünkü en kötü bulantımı 2. haftada konsere gitmiştim onun gecesinde yaşadım 3 defa acile gittim o gece ve acilde hiç birşey düzelmedi o gece 2 defa iğne vuruldum ve artık deliriyodum doktor 2 doz atarax verdi sakinleşeyim diye ki o da fayda etmedi. gastroskopi sonucumda reflü teşhisi kondu alınan biyopsi örnekleri de temiz çıktı. doktor sadece reflü için rennie verdi. bende beni bir diyetisyene göndermesini istedim. diyetisyen 3000 kalorilik diyet verdi daha başlamadım diyete vereli daha 3 gün oldu. reflü için rennie kullanıyorum. ama bende yemeğin boğaza geri gelmesi şuan pek bi şikayet değil. bulantı daha büyük bi sorun benim için öyleki bir de final haftası vize haftasında da bulanıyordu zaten ne uyku düzenim kaldı ne bişey. bu süre zarfında bi çok araştırma yaptım belki psikolojiktir be deyim psikiyatr a gittim oda antidepresan verip yolladı açıkcası 10 gün kullandım baktım safsalak ediyor bıraktım.
15 aydır sigara içiyorum. içki kullanmıyorum.
suan botlarla 43 kiloyum yani normalde 40-41kg felanım.

sonuç: bu bulantıyı nasıl yenebilirim 90 gün az bi süre zarfı değilve büyük bi sorun artık bulantı benim hayatımı kontrol etmeye başladı .

 
doktor degilim ama 44 kilonun bile bir yetiskin icin az oldugunu dusunuyorum. yerinde olsam bir psikologa giderdim.


  • selzur  (13.01.14 23:39:22) 
1-Bulantı yanında ishal durumu da var ?
2-antidepresanlarin etksisi 2 haftadan sonra başlar(genelleme)
3-kolonoskopi önerildi mi ?
  • surgeon  (13.01.14 23:58:22) 
psikoloğa gidicem ankara üninin ücretsiz psikoloğu varmış. ilk vakit ishal çoktu hatta afedersin sıçtığım şeyde bok yoktu full sıvıydı. boy 1.65 kilo 40-41 felan. bili yorum yetersiz ama yemek kelimesinden bile miden bulanır hale geldi biraz da psikolojik geliyor.


  • kestane çizen ressam  (14.01.14 02:06:12 ~ 02:06:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.