[]

MR'a metal fermuarla girdim, ölecek miyim?

Bugün beyin MR'ı çektirdim eve geldiğimde üzerimdeki kazağın ense kısmındaki metal fermuarı fark ettim. MR'dan çıktıktan sonra alerjik reaksiyon oldu çok az yüzümde ve çok halsizim. Ne zararı olur metalin?




 
MR çekilirken bir şey olmadıysa sorun yok. Manyetik alanla alakalı bu endişe.
Yeni nesil fermuarlarda farklı alaşımlar kullanıldığı için eskisi kadar endişe etmeye gerek yok. Diğer yandan dikkati elden bırakmamalı! Malum her fermuar aynı olacak diye bir kaide yok!

  • cliquot  (13.01.14 16:22:36) 
"MR cihazı yakınında bulunan demir içeren (ferromanyetik) objeleri hızla aniden hareket ettirebilir. Bu durum cihazın yakınındaki kişilere zarar verebilir. Bu nedenle inceleme öncesinde hastadan metalik objeleri çıkarması istenir. Manyetik alan aynı zamanda vücudun içerisindeki demir içeren metalleri de çekebilir. Isınmasına yol açabilir. Vücudunda bu tür metaller taşıyan hastaların inceleme öncesinde radyoloji teknisyen ve doktoruna bilgi vermesi önemlidir. Manyetik alan işitme cihazları, kalp pilleri, insülin pompası ve bazı diğer tıbbi cihazlarda bozulmaya yol açabilir. Ateşli silah yaralanması sonrasında vücudunda yabancı cisim olan hastalarda, cismin yer değiştirmesi ve ısınmasına yol açabilir. Bazı MR incelemelerinde gadolinyum adı verilen kontrast madde kullanılması gerekmektedir. Ancak bu kontrast madde diğer radyolojik kontrast maddeler gibi iyot içermez ve alerjik reaksiyon son derece nadirdir. İleri düzey böbrek hastalığı olan hastaların inceleme öncesinde radyoloji teknisyeni ve doktoruna önceden bilgi vermesi önerilir."
www.emar.com.tr

"Vücutta fark edilmemiş bir metal cisim, güçlü manyetik alandan etkilenerek hastaya zarar verebilir."
tip.baskent.edu.tr
  • m e l t e m  (13.01.14 16:24:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.