[]

Yaşanılan kötü bir olayın ardından Türkçe yazmamın bozulması

Selamlar bir yıl 1 ay önce hayatımın ilk ve tek dolandırılma olayını yaşadım.
Felaket zeki gezerken ortalıkta kendi aptallığım ve o sıralar tek yaşıyor oluşum beni psikolojik olarak tamamen çürüttü.
Hiçbir zaman Türkçe bilgim çok iyi olmadı ya da dil bilgisi nazisi olmadım ama şu son 4-7 ay döneminden daha iyi bir durumdaydım.

özellikle -de -da - ki ekleri yazılışında sıkıntı yaşamaya '','' koyma konusunda tam anlamıyla rezil olmaya ve özellikle -mi eki olan kelimelerde beynimde uyarı almaya başladım.

örnek veremedim şimdi ama -mi ekinde ciddi sıkıntı yaşamaya başladım.

Günlük konuşmalarımda ise ilk 4-5 ay sıkıntı çekerken şuan daha dikkat ettiğim için bir sorun yok.
hatta görevim gereği vurucu , hızlı ve Türkçeye hakim bir şekilde konuşmam gerekiyor(bazen İngilizceye)


Kısa özeti geçerek sorunuma gelirsem ve başak burcu özelliğimi de gösterirsem fazla üzüldüğüm için beyin civarlarında bir sıkıntı oluşmuş olabilir mi?Ya da bu durumun bir adı var mıdır?

 
geçenlerde haberlere konu olan bir kanadalı vardı, kazadan sonra anadilini unutup norveç dilini ana dili gibi konuşmaya başlamış ve hatta norveçte kaldığı 5 yıl boyunca birlikte mutlu olduğu eski kız arkadaşına bile dönmüştü. haberden aklımda kalan en önemli ayrıntı adamın bilinçaltının adamı en mutlu olduğu zamana yönlerdirmek istemesi olduğu teşhisine varmış. biliyorum çok alakasız ama belki alakalı da olabilir diye yazdım hehe.


  • in search we trust  (12.01.14 00:23:11) 
@in search we trust hocam benim en mutlu olduğum dönem ilk okul dönemim olabilir mi acaba :))

bakın mesela şu olabilir mi acaba kısmını yazarken acayip takılıyorum siliyorum , birleştiriyorum ve ayırıyorum .
  • colorwithnotexist  (12.01.14 00:26:50) 
herkes hayatinda belirli donemlerde belirli seylere takabiliyor ve bazi insanlar lan ben niye buna taktim acaba baska bi olay mi bunu tetikledi diye de dusunebiliyor senin gibi, ama bence iki olayin birbiriyle alakasi yok. Dolandirilma olayina uzulmen normal bir takinti - kisa surecegini umarak- kalkip bi de bu takintidan da baska bi takinti dogurursan isler senin icin pek iyi gitmez soylim. Kendine hakim ol ve sacma sapan dusunceleri aklindan cikar.


  • Golgi  (12.01.14 00:52:15 ~ 00:52:58) 
Noktalama işaretlerine dair birkaç hata da var. :) Bildiğim kadarıyla beyin hasar almazsa böyle bir durum söz konusu olmuyor. Bu bahsettiğiniz şey anksiyete bozukluğu, dikkat dağınıklığı gibi rahatsızlıklarda da olabiliyor. Yaşadığınız durumun psikolojik etkileri olarak yoğun ve günlük yaşamınızı etkileyecek ölçüde panik, endişe, stres altındasınız gibi görünüyor. Aynı zamanda bu olayın nasıl başınıza geldiğini bir türlü kabullenemiyor ve kendinizi ciddi bir hata yapmış olarak görüyor olabilirsiniz. Bunun tekrarlanabileceğine ve tekrarlanırsa ne yapacağınıza dair panik, endişe ve korku hali de var gibi. Başınızdan geçen olay sonrasında özgüven problemi yaşadığınızı kesin olarak söyleyebilirim. Tüm bunların yoğun dikkat dağınıklığına sebep olabileceği de son derece olası bir durum. Bunun için ilaç tedavileri de, terapiler de mümkün. Bana kalırsa, terapiyle halledebilirsiniz. Psikoloğa görünün.


  • asyamaris  (12.01.14 01:07:32) 
-de -da yı ben hala çozemedim ki.dogma buyume turkıyeli olaraktan.


  • jamswety  (12.01.14 02:17:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.