[]

Paxil İle Birlikte Alkol Alımı

1.5 haftadır Paxil antideprasanı kullanıyorum. Bugün ilacımı almadım arkadaşlarla içmeye gitmek için. İlacı almadığım gün alkol kullansam bir sorun olur mu? Nerdeyse 40 saat oldu ilacı içmeyeli.

Edit: İçtim bi şey olmadı.


 
Herkes antidepresan kullaniyor ama kimse antidepresan kullanmayi bilmiyor ilginc bir sekilde. Antidepresanlar ve aklima gelmisken antibiyotikler, duzenli kullanilir basladiysan eger dur bugun icmeyeyim gibi bir durum olmaz, kafaya gore birakilmaz tedavi sonunda azaltilarak birakilir. alkolle birlikte alinmiyorsa eger ilac degil, alkol birakilir.


  • passive aggressive  (05.12.13 18:01:05) 
ilacınızı bırakmasaydınız keşke. zamanında ben de paxil kullanırken sosyal içiciyim diye doktoruma danıştığımda ilacı her gün düzenli kullanmak gerektiğini, alkol alınmak isteniyorsa hafif alkollü içkilerden bir kadeh içilebileceğini söylemişti. yani 33'lük ligth bira, bir kadeh beyaz şarap vs. rakı, vodka, tekila değil.

bu antidepresanlar karaciğeri yoran ilaçlarmış. o yüzden bir de alkol yük yapsın istemiyorlar.
  • in pyjamas  (05.12.13 18:15:33) 
sadece karaciğer değil merkezi sinir sisteminde etki ettiği için antidepresan ve psikotik ilaçlarla alkol tüketiminden kaçınılmalıdır. hem sedatif etkisini arttırır hem de maymun eder adamı.

hiç gerek yok...
  • kobretti  (05.12.13 19:44:07) 
alkol kullanacağınız günler de ilacınızı alın bir kere, o bugün içki içicem ilacımı almayayım düşüncesi yanlış. genel olarak alkol sizin ruh halinizi etkileyeceğinden çok önerilmez, ilaçlar alkol toleransınızı düşürebilir, ancak en nihayetinde tedavinin işe yaraması için ilaçları düzenli kullanmanız gerekli.
bir de bunu söylediğim için bana kızacaklar olabilir ancak normal dozajında ilaç aldığınız ve normal içtiğiniz miktarda içtiğiniz sürece alkol-antidepresan karışımı sizi öldürmez,zehirlemez,hasta etmez.alkolün kötüye kullanımı nedeniyle sorun yaşayan, halen aşırı alkol kullanan ve ilaç kullanan hastalar bu sizin aldığınız da dahil olmak üzere antidepresanlardan da kullanıyorlar.
sorunuza cevap olarak, paxil kullandığım dönemde, içki içtiğim çok oldu. esas o gün için ilaca ara vermeniz tedavinizi olumsuz etkiler.
  • alice practice  (05.12.13 19:45:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.