[]

mide kanseri

selam herkese,mide kanserinin tedavisi yok mu?hani bazı kanser türlerinde ilik bağışı falan yapabiliyoruz.mide kanseri için yapılabilecek bir şey yok mu?




 
bildiğim kadarı ile mide kanseri geç farkediliyor ve fark edildiğinde iş işten çoktan geçmiş oluyor.

Yakın zamanda bir arkadaşım babasını mide kanserinden kaybetti. O söylemişti. 15 gün içinde adamcağız vefat etti. Karnım ağrıyor demiş doktora gitmiş 2 hafta sonrada vefat etmiş.
  • basond  (03.12.13 17:10:37) 
malesef arkadaşın dediği gibi geç fark ediliyor çoğu zaman çok bilinçli insanlar da değiliz bıçak kemiğe dayandığında doktora gidiyoruz son aşamaya gelinmiş oluyor çoğu zaman mide kanserinde. evresine bağlı. hastanız hangi evrede? metastaz var mı yok mu bunları bilmiyoruz. erken teşhiste cerrahi müdahaleyle iyileşme durumu da var ama dediğim gibi mümkün mü değil mi bunu bilmiyoruz. son evredeyse zaten bir birbuçuk ay içinde tanınmaz hale geliyor ve kaybediliyor hasta. değilse kemoterapiyle falan bir yıl iki yıl yaşıyor hastanın durumuna bağlı olarak. ya da dediğim gibi erken teşhis konulmuşsa iyileşebilir de. ama her durumda da en önemli tavsiyem uyanık olun. doktorlara güvenmeyin (böyle söylemek istemezdim elbette ama maalesef yaşadığım için biliyorum ki durum böyle). kanser dediğimiz şey tam bir pazar. doktorların hastanelerin ilaç şirketlerinin ağzı sulanıyor kanserli hasta gördüklerinde (bütün doktorlar için değil tabi ki lafım ama evet bütün özel hastaneler için). sizin hastanız ne durumda o yapılan tedavi yarayacak mı öldürücek mi umurlarında değil inanın. asla cerrahi müdahale yapılmaması gereken hastaları bile bile ameliyat yapan doktorlar hastaneler var ve öyle istisna falan da değiller.


  • thujone  (03.12.13 18:00:35) 
bir arkadaşımın annesi bu hastalığa yakalandı. midesinin büyük kısmı alındı. edirne tıp fakültesinde tedavi oldu. tedavisinin üzerinden belki 10 yıl geçmiştir ve kadın hala yaşıyor. sağlığı yerinde. detayları çok bilmiyorum ama tedavisi mümkün olabiliyor.


  • orpheus  (03.12.13 18:04:03) 
thujone
karaciğere sıçramış ve doktor olumsuz konuşmuş.ağır durumu.

  • rock n roll  (03.12.13 18:04:39) 
karaciğere sıçramışsa yapılıcak pek bişey yok maalesef. tavsiyem fayda görmeyeceği tedaviler için hırpalamayın. tabi ki ben tanımadığım biri için dışardan soğukkanlı olarak bakabiliyorum. kendi yakını için bu kadar objektif olamıyor insan. bikaç doktora daha göstermek isteyebilirsiniz tabi ama dediğim gibi tek tavsiyem uyanık olun. her doktor iyi niyetli değil çünkü. kalan zamanını perişan halde hiçbişey yaşayamadan geçirmesi falan umurlarında değil çünkü. tedavisine zerre kadar etkisi olmadığını bilip kalan zamanında dünyanın zehirini vücuduna boca etmeye meraklı çok fazla doktor var çünkü o bikaç ayda milyarları cebe indiricek. o hasta bir ay az yaşamış fazla yaşamış bir an önce ölmek istemiş onlar için önemli değil. nolursa olsun kararlarınızı özel hastanelerin kliniklerin dediğine göre vermeyin. tedavinizi yine özelde yaptırın önemli değil ama ne yapılması gerektiğine karar vermek için mutlaka devlette bikaç doktora bi profesöre görünün. kusura bakmayın fazla açık fazla olumsuz konuştum ama babamda çok fazla şey yaşadığım için her türlü pisliği gördüm ordan biliyorum. uyanık olmasak doktorumuza güvenmiş olsak babamı vefat ettiği tarihten yedi ay önce kaybedicektik. çünkü dediğim gibi onlar için önemli değil zaten ölücek gözüyle bakıyolar o zamana kadar da biz cebimizi dolduralım. evet bu kadar iğrençler. babamdan sonra çok yakınım iki kişiyi de mide kanserinden kaybettim. biriyle çok yakından ilgilendim diğerine babamın vefatından üç gün sonra teşhis konmuştu o yuzden ziyaret etmek dışında bişey gelmedi elimden. ameliyat olmaması gerekiyordu ameliyat edildi gün sonra vefat etti zaten. diğerini de çok ünlü gayet lüks bi özel hastane (adını vermiym hadi)ameliyat etmek istedi. aynı hafta erkan topuza muayene oldu ve asla ameliyat olmaması gerektiğini söyledi. bu yakınım da kemoterapiyle bir yıl gayet güzel yaşadı. onun da karaciğerine metastaz yapmıştı tanı kondugunda.


  • thujone  (03.12.13 18:35:25) 
Geçmiş olsun bu arada.


  • basond  (03.12.13 18:58:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.