[]

testislerdeki sorun / varikosel olabilme ihtimali

direk konuya giriyorum. kendimi bildim bileli, sol testisim sağdakine göre biraz büyük, daha uzun ve daha şişkin. ereksiyon esnasında baya derli toplu duruyorlar ama.(soğukta kalınca da bi orantı yakalamak mümkün.)
neyse efendim sıkıntı şurada; bu sol testis dediğim üzere biraz daha şişkin ve ellendiği zaman sanki içerideki yumurta çok daha büyük ve etrafında bi damarlanma mı desem ne desem sanki bi şeyler var gibi geliyor. sol testisin derisi daha kalın bir deri sağdakinin daha ince bir hali var gibi elle kontrol edildiğinde.

ne yapam doktora gidem mi? dediğim gibi hep böyleydi, daha ölmedim. herhangi bir ağrı/sızı şikayetim de olmadı.(belki olmuştur ama hatırlamıyorum bile o derece)

istiyenlere özelden fotoğraf atabilirim.(tabii ki de şaka)
testis geçmeyin lütfen, şimdiden teşekkürler.

 
bende var, benzer belirtiler. doktora gitmelisin...geçen sene bende iyi ağrı yapmıştı, o sebeple gitmiştim. bir tanesi hemen ameliyat ol demişti, bir diğeri de bende de var, bir problem hissetmiyorsan böyle devam et demişti.
ayrıca sperm testi adında ilginç bir hayat tecrübesi yaşayacaksın gibi...

  • puc  (01.12.13 17:59:38) 
@yasli ateist ağrı, aşırı, bir testiste aşırı şişlik, damarlarda belirginleşme gibi şikayetlerden bahsetmediğine göre bir sorun görmüyorum. çünkü normal olarak bir testis diğerinden aşağıda bulunur.


  • juanolujuan  (01.12.13 18:44:21) 
elle yokladiginizda tasaktan ziyade damarlar geliyorsa varikosel olma ihtimali var (%90 oraninda filan sol tasakta goruluyormus.) henuz agri yapmaya baslamamis olabilir ama yine de bir doktora danismakta fayda var. varikosel olsa dahi bu hemen ameliyat olacaginiz anlamina gelmiyor bildigim kadariyla. once sperm sayimi yapiyorlar, cocuk sahibi olmanizi engelleyecek bir durum yoksa ve agri da yapmiyorsa ameliyati erteleyebiliyorsunuz. ha bu arada tasaklari derli toplu tutmak da faydali oluyormus. yani slip don ya da slip boxer giymek gerkiyor.


  • lebbanen  (01.12.13 19:19:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.