[]

Kalp ve gögüs bölgesinde sıkıntı

Öncelikle randevu aldım Salı gününe ama ona daha çok var. Acillik bi durum da yok gibi, o yüzden biraz bilgi/tavsiye alayım dedim.

Doğuştan VSD var, ama doktorlar çok büyük olmadığı için operasyona gerek duymadılar. Ama uzun zamandır kontrol ettirmiyorum ya da tedaviye yönelik birşey yapmıyorum, son durumu nedir büyüdü mü küçüldü mü bilmiyorum. Yaş 30.

Dün sabah kalp civarında hafif bi ağrıyla uyandım. Ağrı bi süre sonra kesildi. Gün içinde işteyken çok rahatsız etmedi ama devamlı bi sıkıntı durumu vardı. Akşam eve gelince de devam etti sıkıntı. Nasıl tarif edeceğimi bilmediğim çarpıntı gibi ama değil tuhaf bi sıkıntı oluştu. Aritmi gibi de değil. Bu arada sanki boğazımda bi yumru ya da gaz varmış da geğirsem geçecekmiş gibi bir hal oluştu. Biraz uyudum uyandım. Gece ilerleyen saatlerde rahatsızlık arttı. Özellikle yattığım zamanlarda, ya da bana öyle geldi.

Bölük pörçük uyudum, sabaha doğru yine sıkıntı oldu, ve acaip üşüme geldi, titremeye başladım. O da geçti bi süre sonra. Şu anda kalpte çok hafif bir sıkıntı ve boğazımda bir yumru ile oturuyorum.

Başka herhangi bir fizyolojik sıkıntım, aşırı kilo vs. ya da mental bozukluğum yok. Sakin ve soğukkanlıyım. Heyecanla, stresle hiç işim olmaz.

Ne olabilir sıkıntı, neler yapmak iyidir doktor gidene kadar? Kalple ilgili olmayabilir mi?

 
Detaylı bir kontrolden geçmeli ve detaylı bir şekilde şikayetlerinizi anlatmalısınız. Çok da geciktirmeyin, gerekirse müracaatınızı yarın, öbür gün yapın. Beklemeye, oyalamaya gelmez.


  • urnganic  (30.11.13 17:15:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.