[]

yeni gözlük baş ağrısı

yaş 32, doktora gittim miyop astigmat gözlük verdi
0,50 astigmat 0,25 miyop (ölçdüğündende düşük dereceli cam verdi niye anlamadım ama normalde 1,25 astigmat, 075 miyop)
bu gün ilk kez takıyorum sabah dan beri toplasan 2 saat takmışımdır
gözüm ağrımaya başladı.

sorum şu ki bu alışma süresi ne kadar sürüyor?
zorlayıp takmaya devam mı etmeliyim ağrımasına rağmen
yada başka bir nedeni olabilirmi?

 
sürekli takmazsan zor alışırsın.

imza 15 senedir gözlük kullanan insan.
  • paranoyak kedi  (27.11.13 13:37:39) 
miyop gözlüğü öyle çıkarılıp takılacak gözlük değil ki. sürekli takılı olmalı. aksine ferahlatması lazımdı bünyeyi ama ilginç olmuş bu durum. psikolojik olabilir bu baş ağrısı.


  • devilred  (27.11.13 13:39:12) 
yaklaşık 5 yıl gözlük kullanmış, son 13 yıldır da lens kullanan birisi olarak diyebilirim ki, o baş ağrısı 2-3 gün normaldir...
geçer, merak etme...

gözlüğü ilk takan herkeste oluyor o baş ağrısı... hatta 2-3 gün sürmez bile belki..

için ferah olsun.
  • appdata  (27.11.13 13:53:00 ~ 13:53:14) 
yeni takınca da baş ağrıtır uzun süre kullanımdan sonra bırakınca da.

not: arttırıyorum 25 yıllık dört göz.
  • orijinal nick bulamadim  (27.11.13 14:03:49) 
@magoria ölçtüğünden düşük dereceli cam vermesinin nedeni, gözlerinin yüksek dereceli cama uyum sağlayıp daha da bozulmasındansa, düşük dereceli cama uyum sağlayıp kendini belli oranda iyileştirmesidir.
iki hafta düzenli takın, on gün içinde alışırsınız gözlüğe.
imza:26 yıldır gözlük kullanan ileri miyop bir insan.
  • kalemdefter  (27.11.13 14:06:13) 
astigmat şakaya gelmez. sürekli takın. baş ağrısı yaptığında uzakta bir yere odaklanıp bir süre bakın veya gözünüzü üç beş saniye kapatarak dinlendirin.
ayrıca ilk gözlüğün çerçevesiz olması taraftarıyım. çerçevesiz titanyum gözlükler ağır olmadıkları için burun ve kulak arkasında fazla baskı yapmıyor, rahatsızlık vermiyorlar.

  • nax  (27.11.13 14:15:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.