[]

kötü şeyi unutma

insan ikolojisinde başına gelen kötü bir olayı unutabileceğini okumuştum. bnun tam tersi var mı? insan yaptığı kötü bir şeyi unutabilir mi. varsa adı nedir?




 
(bkz: emdr) sanırım tamamen unutmuyor ama örneğin travmayı yok ediyor.


  • bass solo take one  (25.11.13 23:32:47 ~ 23:33:27) 
kaynak hatırlamıyorum ama suçlu bazı durumlarda kendini istemsizce suçlu olmadığına şartlandırıyor örneğin katil öldürdüğü kişinin yakını olan bir kişiyse cinayet sonrası çevresindekilerle konuşurken, bunu yapan insan olamaz muhabbetleri dönerken ve kötü özellikleri doğal olarak kendinden uzakta tutmak istediğinden cani, katil, şerefsiz vs. tanımlamaları duydukça kendini yavaş yavaş olaydan soyutluyor. hatta kayseri'de öldürdüğü çocukların evine giden adamın durumu da buna bağlanmıştı, adam artık yapanın kendisi olmadığına o kadar emin ki, rahat rahat evlerine gidip başsağlığı bile dileyebildi diye.


  • irbat  (25.11.13 23:54:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.