[]

Psikiyatr ve teşhis

Dikkat eksikliğinden dolayı psikiyatra gidiyorum 5 aya yakın bir süredir. 4 ya da 5 kere git gel yaptım.

Şikayetimi dikkat eksikliği olarak belirttim. Fakat şikayetçi olmadığım yaşam tarzımın da kronik depresyona işaret ettiğini de belirttim, koşullarımı anlattım. Cipralex (10mg) kullanıyordum 18 Haziran'dan beri ve 19Temmuz-3Ağustos tarihleri arası hariç devamlı kullanıyorum. Herhangi bir etkisini görmedim. Bugün doktorum değişti poliklinikte, bugüne de kadar tedaviye karışmıyordum fakat bugün yeni doktoruma asıl şikayetimin dikkat eksikliği olduğunu söylediğimde dikkat eksikliğimin depresyondan kaynaklandığını (bunda bir sorunum yok) ve dikkat eksikliği hastalığının olabilmesi için impulsivite veya hiperaktivite olması gerektiğini söyleyip rexapin/zyprexa ekledi 2.5mg. DSM-IV'e göre ise "ADHD Predominantly Inattentive Type (ADHD-PI" olarak geçen bahsettiğim şartlara uygun bir tanı var.

"Depresyondan" da şikayetim olmadığı için şu an yeni ilacı eklemek yerine tedaviye son vermek istiyorum fakat doktoruma güvenip devam edeceğim. Sadece bir kitapçık kadar uzak mesafede olan bu bilgiye yanlış yaklaşması ve tek şikayetim olan hastalığa tedavi kapısını kapatması beni şüphelere gark etti. Konu hakkında bilgisi olup paylaşmak isteyen kimse varsa teşekkür ederim şimdiden.

 
küçüklükteki hiperaktivenin büyüdükçe dikkat eksikliğine dönüştüğünü okumuştum bir yerde.


  • nereye bu gidis  (20.09.13 12:06:34) 
o ilaçların etkisini göstermesi 3-6 aydan sonra oluyor. öyle bir hafta kullanıp bir şey olmadı demek doğru değil.


  • tescillimarka  (20.09.13 12:09:12) 
cipralex'i aralıklarla birlikte yaklaşık 2.5 aydır kullanıyorum zaten. fakat zyprexa/rexapin dikkat dağınıklığı yapıyor ki benim de şikayetim bunun üzerine -aşırı uyku aracılığıyla. ikinci eklenen ilacın amacını bilmiyorum ama dikkat sorunlarıma iyi gelmediği, üzerine de negatif yönde etkilediği gerçeği mevcut. sanırım doktorumu değiştireceğim.


  • benim bir ismim var  (20.09.13 12:23:45) 
farkındayım o olasılıkların, fakat durumum sürekli yani sonradan başlamış değil ve farklı ortamlarda da devam ediyor. nihayetinde hastalığın hangi teşhis olduğu önemli değil, bu sorununmdan kurtulmam gerek sadece. fakat bunun başka bi nedeni olabilecek olan depresyona yardım etmeyen ilaç eklemek ve bu ilacın dikkat şikayetlerimi arttırması bana gereksiz geliyor.


  • benim bir ismim var  (20.09.13 12:27:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.