[]

Bu mu lan doktorluk?

ya sahi diyorum çok sinirliyim. yeter ulan insanların hayatıyla oyuncak gibi oynuyorlar. vallaha bıktım. insan hayatının emanet edildiği bir meslekte baştan savma iş mi olur lan?

1. bir arkadaşımın babasının koltuk altında şişlik oluyor. evham yapıp bir doktora gidiyorlar. doktor: "yağ bezesi ya geçer bişi olmaz" diyor.
evham devam ediyor, 2-3 gün sonra başka doktora gidiyor. bu doktor başından savmıyor, testler falan yaptırıyor.

sonuç: adam lenf kanseriymiş.
ilk doktora güvense, adam lenf kanserini yenilmeyecek bir evrede farkedecekti belki de? şimdi yendi.

2. yan komşumuzun oğlu.
çocuk bir gün uyanıyor. sağ tarafı felç gibi. kekeleyerek konuşuyor. kusuyor ve dediğim gibi sağ tarafını zor kullanıyor.

direkt hastane adı veriyorum: ege üniversitesi hastanesine gidiyorlar.

"migren krizi, geçer" diyorlar. MİGREN KRİZİ? KUSMA VE FELÇ? VE MİGREN KRİZİ?

o çocuğun annesi de dediğimiz gibi tepki veriyor. doktorlar bunları azarlıyor. başka hastaneye gidiyorlar.

çocuğun beyninde tümör var.

ULAN BU MU DOKTORLUK? BUNDAN MI PARA KAZANIYOR ŞİMDİ BU OROSPU ÇOCUKLARI? BAŞINDAN HASTA SAVARAK, İNSAN HAYATIYLA OYNAYARAK MI PARA KAZANIYORLAR?

ÇOK NET SÖYLÜYORUM: BU LENF KANSERİNDE DE, BEYİNDEKİ TÜMÖRDE DE HASTADAN KURTULMAYA ÇALIŞAN ŞEREFSİZLER EN ELİ KANLI TERÖRİSTTEN DAHA BÜYÜK ALÇAKTIR.

ben hayatımda bu kadar büyük bir ahlaksızlık, bu kadar büyük bir alçaklık görmedim bilmiyorum. insan hayatı ulan bu. o çocuk "migren" diyip geçip gitse, tümör yüzünden ölse o çocuğun ailesi perişan olacak. yıkılacak. hayatları dünyaları kararacak.

arkadaşımın babası, yağ bezesiymiş, diyip 1-2 sene doktora görünmese ve kanserden ölse, arkadaşımın ailesinin dünyası başına yıkılacak.

iş haklarını savunmaya gelince, sözlükte 500 paragraf yazı yazarlar. "bize böyle yaptılar şöyle yaptılar, maaşımızı düşürdüler" derler.

peki bu canıyla oynadığınız insanlar napsın?
size karşı hiçbir şey yapamıyorlar. SİZİ MAHKUM ETTİREMİYORLAR HALBUKİ MAHKUM EDİLMEYİ HAKEDİYORSUNUZ. İNSAN HAYATIYLA OYNUYORSUNUZ ÇÜNKÜ.
hastayı, bir canı başından savan bu adamlara karşı hiçbir şey yapamıyoruz. yüzüne gidip tüküremiyoruz bile.

allah kahretsin. yemin ediyorum ki allah kahretsin.
insan hayatını bu kadar ucuz gören, para için doktorluk yapan herkesi allah kahretsin.

 
hacı haklısın. ama günde bilmem kaç hastaya bakma falan muhabbeti... çok sayıda kişiye bakmakla yükümlüler. aman neyse ya. burada da kutuplaşırlar hemen. ama bu iki örnekte sapına kadar haklısın.


  • sen git ben geliyorum  (16.09.13 17:06:56 ~ 17:07:13) 
doktorluk mesleği olarak değil de, birey olarak karşı çıkılmalı bence bu olaylara. şikayet edilmeli, denetim ve kontrol mekanizması güçlendirilmeli, ve insan hayatını kasten riske atanların lisansı elinden alınmalı bence.


  • icim urperiyor  (16.09.13 17:08:51) 
@sen git ben geliyorum,

abi ne alakası var ya bilmem kaç hastaya bakmakla. koltuk altında beze gören bir doktor, bu adamı nyie tahlile göndermez? tahlili doktor yapmıyor ki. yani şunu diyecek "tahlil yapıp bakalım"

bu ya. cümel bu anasını sikeyim çok mu zor bir şey ya?

@icim urperiyor,

aynen öyle. artık adam gibi yasa çıkarılsın. insan hayatıyla oynayan adamın yaksınlar lisansını. yeter be insan hayatı ulan. bu mesleği kaldıramayacaksanız yapmayın. başka meslek yapın.
  • kamera motor  (16.09.13 17:10:37 ~ 17:11:25) 
maalesef haklısın hayatımda tanıdım en orço insanlar hekimdi, bazısı uzmandı :(
fakat pırlanta gibi olanları da var onların hatrına küfretmiyorum yoksa gece gündüz küfrederim o kadar çok vaka yaşadım. Allah bizi iyilerle karşılaştırsın öyle bir durumdayız.

  • niye ama  (16.09.13 17:10:49) 
Hepsi böyle değil elbette ama çoğu böyle ne yazık ki. Babam 15-20 gün önce ensesinde çıkan kızarıklık ve zonklama için doktora gitti. Doğru dürüst muayene bile etmeden kıldönmesi teşhisi koymuş. Ama babam ağrılara dayanamadı verdiği ilaçlar da haliyle işe yaramadı ki; biz bile dedik bunun kıldönmesiyle alakası yok diye. En sonunda zona olduğu ortaya çıktı. Boşu boşuna günlerce ağrı-acı çekti. O doktor ilk günden doğru teşhis koysaydı çoktan ilaçları alıp erkenden tedavi edecektik.


  • buzbebek  (16.09.13 17:10:57) 
her meslekte bunlardan var. doktorluğa özel değil. siz doktor doğrudan insan hayatını etkilediği için biraz fazla dikkat etmişsiniz ama bir inşaat projesinde de " e abi c30 olacaktı beton testlerde bunlar 11 mega pascal'a zor dayanıyor kurabiye gibi apartman oldu" diyorsun adam " koy götüne lan sen mi oturacan" diyor. sonra deprem olunca vay efendim tokyo depreme hazır mı?

doktorlukla alakalı değil durum. her meslekte işini yapmayan çok insan var.
  • godsparticle  (16.09.13 17:12:44) 
ya arkadaş herkes doğru teşhis koyacak demiyoruz.

ama teşhisinde emin değilsen, başka doktora yönlendir. test iste, mr iste, röntgen iste. emin olmaya çalış ayıptır günahtır ya.

misal hastane ismi verdim, ege üniversitesi dedim. ama hakkını yemeyeceğim:
bir defa ben de zehirlenmiştim. ve o gece aşırı kusmamdan dolayı en son oldukça yoğun kan kusmuştum.

ege üniversitesine gittik. hemen, sanki ölüyormuşum gibi bir ilgi alaka vardı. bir sürü teste soktular, acı falan çektim ama helal olsun dedim. o kadar çok test yaptılar ki, o an yani herhangi bir uç durum yaşansaydı hemen farkederlerdi.

ama bu anlattığım doktorların yaptığı nedir?
bu doktorların yaptığı niçin suç değil? bir canı başından savmak ne demek ya ne demek abi ben bunu kabullenemiyorum.
  • kamera motor  (16.09.13 17:13:39) 
@godspace, hocam onunla ilgili de sözlükte baya uzunca bir yazı yazmıştım.

ya bu insanlar nasıl bu kadar şerefsiz olabiliyor ben anlamıyorum. gerçekten yeter artık ya yeter.

bir parti çıkıp sırf şu dolaylı katillere dair yapacağı yaptırımları sıralasa ömrüm hayatım boyunca o partiye oy atarım.
  • kamera motor  (16.09.13 17:14:53) 
Üstadım, sen mum ol ışıt. Sana benzeyenleri yanında tut. Değişme. diğerleri gibi olma. Biz seni ve senin gibileri seviyor, el üstünde tutuyoruz. Kahramanlık donla taytla olmuyor. Kahramansın. Sevgiler


  • Survivorman  (16.09.13 17:16:55) 
çok haklısın,maalesef bir baştan savma var.bütün doktorları kastetmiyorum.çok idealist,sevgi dolu doktorlar da var.yine de bu yaşanan bir durum.bir keresinde dışarıda bir adam yerde yatıyor.etrafına insanlar toplanmış,adam alkolü fazla kaçırmış düşmüş, yere düşerken de kafasını çarpmış.ambulans çağırdık,geldiler ama çok lakayıt davrandılar.hastaneye götürmek istemediler.alkol yüzünden olan bir durum birşey yapmaz hastane dediler.yere düşerken kafasını çarpmış,acile götürmeniz lazım dedim resmen alay ettiler.gerçekten herşey çok bozuk.


  • rock n roll  (16.09.13 17:18:32) 
tüm doktorları aynı kefeye koymamakla birlikte başımdan geçen bir olayı anlatıyorum. bizzat yaşadığım ciddi bir olay.

bogazımda şiş var vardı. doktora gittim.tomografi ıvır zıvır çekildim. sonra bu kitleyi alalım dediler. meğer o kitle lenf kanseriymiş. lenf kanserine neşter değmesi çok tehlikeliymiş. benim ameliyatta 3 kez solunumum durdu ve bir süre bir sürü tüpe bağlı olarak yoğun bakımda kaldım.

ama beni tedavi eden doktorum her şeyi ince eleyip sık dokuyan hiçbir şeyi atlamayan biriydi. diğer doktorlarla onu asla ve asla aynı kefeye koyamam.

bir örnek daha benim ameliyat olduğum hastanede dedeme aylarca mide fıtıgı var ameliyat edecez dediler dediler.ameliyat da etmediler.adama bir de en detaylı görüntüleme yöntemlerinden biri olaran pet-ct çektiler ve o pette tüm mideyi dolduran tümoru görmediler. o pet sonucunu gören başka bir doktor bu tümoru görmemek için kör olmak gerekiyordu dedi. lakin dedem için çok geçti ve adam 1-2 aya 30 kilo birden verdi.ardından da öldü tabii.

velhasıl kelam bu yaşadıklarım yüzünden şimdi doktora gitmekten korkuyorum. ha şimdi doktorlar diyeceklerdir ki bu halk kıymetimizi bilmiyor. ben doktorların kıymetini biliyorum. beni tedavi eden doktoruma da minnettarım. bu meslekle alakalı değil kişinin beceriksizliği ve vicdanıyla alakalı. bende ve dedemde görülmüş iki iğrenç örnek tabii ki herkesi kapsamıyor. lakin dediğiniz gibi yadsınamayacak ve göz ardı edilmeyecek kadar da çok.
  • ruh i tibbiye  (16.09.13 17:24:13) 
bir de bunun devlet hastanesi olayı var ki allaha emanet.

boynumda şişlik var diye doktora gidiyorsun. diyor ki ultrason, röntgen, MR ve inci iğne biyopsisi yaptırmalısın.
sırasıyla bu işi yapan odalara gidiyorsun hastanede. tam bir kaos. MR 2 ay sonrasına randevu veriyor, ultrason 15 gün. Röntgen oldu bitti ama sonuçlarını yarın al! Biyopside de sıra var!!!
Keşke baştan morg için sıra verseler. Kolay olur.

"Özel hastaneye gitsen hepsini bir günde çıkarıyorlar" derler ya, oralarda da yeterli ve nitelikli doktor ara ki bulasın.

safra kesesi taşı için özel hastaneye gittik, babam için. 3 ayrı hastanede de ameliyat anında kalbinde rahatsızlık olursa bakacak ilgilenecek uzmanımız yok, sen en iyisi devlet hastanesine git diyorlar! Hani özeldi, güzeldi?

Of kangren olmuş herşey, neyse mesaim bitiyor, huzurumu bozamıcam!
  • cliquot  (16.09.13 17:27:45) 
kelimesi kelimesine katılıyorum. ben de antalya'da bir hastaneye gittim. derdimi anlattım. bir test yapıldı. doktor "bir şeyin yok. geçmiş olsun" dedi. "peki meni tahlili ile kendini belli etmeyen, belli olması için kan veya idrar tahlili gereken bir hastalık yok mu? ben %100 eminim, vücudumda normal olmayan bir şeyler var" dediğimde "ya sen üniversite öğrencisi insansın, sana bir şeyin yok diyorum anlamıyorsun. o zaman cahil insana nasıl derdimi anlatayım? bir şeyin yok, geçmiş olsun" yanıtını aldım. azar yedim yani ayak üstü. kendisinin ismi alkan özdemir. hadi devlet hastanesi, geçiştirdi işte kendince dedim ve medical park'a gittim, özel hastane. derdimi anlattım, "arkadaşım, tıpta böyle bir hastalık yok" yanıtını aldım. o zaman anadım ki iyi doktor / kötü doktor var. sonra, umutsuz bir şekilde muğla devlet hastanesi'ne gittim de doktor sağ olsun anlattıklarımdan sonra hem prostat masajı hem de idrar tahlili ile teşhisi koydu. meğersem prostatit olmuşum.

sebebi ne olursa olsun, hastalığı geçiştirmenin kabul edilir bir tarafı yok. "e ama bize çok hasta veriyorlar" vesire.. ilgilenen ilgileniyor, biraz önceki örnekte olduğu gibi.
  • gogu delen adam  (16.09.13 17:30:41 ~ 17:36:19) 
her hastaya bakacak yeterli süre/imkan olursa hiç bir hastalık atlanmaz ama o başından savan doktorun hele üniversite hastanesinde muhakkak bekleyen bir sürü işi var veya 36 saatlik nöbetinin devamındadır veya ameliyattan çıkmıştır vs vs vs . okulda nice hümanistlerin o anki durumlarından ötürü hastalara kaba davrandıklarını gördüm kızamıyorsun doktora da bir dokunsan sabaha kadar anlatır . velhasıl doktora veya hastaya sövmeden önce sağlık sistemine sövmek gerek. sen hasta başı para verirsen her hastaya 3 4 dk ayırabilir doktor en fazla


  • batman degil betmen  (16.09.13 17:35:00) 
ben sağlık sistemine sövmeden önce doktora sövüyorum.

o karşındaki insan hasta. o insanın senden başka bir çaresi yok. bir insan beyin tümörünü farkedemez, bir insan yağ bezesi mi değil mi anlayamaz.

doktor çok büyük muhteşem şeyler yapmayacak orada.
ağzından 2 kelime çıkacak "test yapalım"

bu kadar. testi de doktorlar yapmıyor zaten. doktorun şu 2 kelimeyi söylemesinin ne 36 saatlik uykusuzlukla, ne zor çalışma şartlarıyla ilgisi var. bunun adı sadece yavşaklık, alçaklık ve şerefsizliktir.

hastanelerin kuralları belli.
doktor seni teste göndermezse sen kafana göre test yaptıramazsın.
sen doktorun elindesin. o gün 200 hasta geliyorsa, 200'üne de bakacak. bakamıyorsa "bişiyin yok sapasağlamsın" demeyecek, bakamadığını anlayınca teste gönderecek.

ayıp ya. yemin ederim ayıp böyle şeylerin savunulacak yanı yoktur.
insan hayatını tehlikeye atmanın bahanesi falan olamaz.
  • kamera motor  (16.09.13 17:42:33) 
tanımadığım birinin yaptığı bir şeyi savunmaya çalışmıyorum ancak şöyle de bir şey var. oraya gelen insanların hepsi hasta doktor için böyle dugusallıklar kalkıyor ortadan bu birincsi. ikinci olrak söylemek istediğim sgk nın ödeme planları vardır bir test istediğin zaman gerekçesini belirtmek zorundasın ve bu gerekçe ateşi var o zaman malign ateş olabilir diye bir gerekçe olamaz.
bir devlet dairesinde boş boş sıra beklerken memur oyun oynadığında bu memurların hepsi oruspu çocugu demek ne kadar saçmaysa bu doktorun farkında olup olmadan yaptıgı bu hata yüzünden oruspu çocugu doktorlar demek bir o kadar saçma. ( aynı şey değil biri insan hayatı diğeri ikametgah belgesi filan demeyiniz lütfen kast ettiğim o değil. )

  • batman degil betmen  (16.09.13 18:06:02) 
@batman degil betmen gayet de aynı şey değil. biri ikamet belgeni 1 gün geç verirse ölmezsin.
doktorun farkında olmadan yaptığı hataları, sistemin dayattığı şeyleri yeterince ayırt edebiliyorum zira hayatım tıp fakültelerinde geçti, biyologum kendim de tıp fakültesinde yıllarca çalıştım vs
fakat hakketen psikopat, manyak, orço çok fazla hekim var o kadar okumuş diğer mesleklerden çok daha fazla. Transeksüel beyin tümörlü hastasını odasına kitleyip sırayla ilişkiye giren bir bölüm dolusu doktor biliyorum ben, acile soba zehirlenmesinden getirilen hastayı kimliği yok başımıza kalır diye kabul etmek istemeyenini ve daha neleri, Ankaranın orta yerinde!
  • niye ama  (16.09.13 18:21:54) 
türkiye'deki eğitim sistemine bağlayacağım olayı. öküz gibi ezberleyip hayvan gibi soru çözen ve sırf anne baba baskısı, itibarı ve parası için doktor olan moron bir kesim var. bunların eline hasta verilmez

türk sağlık sistemine de bağlayalım: e adama günde 1500 hasta geliyor. bu da salladıkça sallıyor.

ama konu insan sağlığı olduğu için bu denli sorumsuz davranmak şerefsizliktir. doktor olduysan işini yap.
  • dieselsingle2  (16.09.13 18:33:14 ~ 18:35:29) 
bu olayları doktorun kişiliğine bağlayacağım ben. bir insanın kişiliğini zekası belirlemiyor. çok zeki olabilir, yüksek puanlar alabilir ama adam kişiliksizin tekidir ve bu okumakla değişmez. sonuçta katillerin çoğu zeki insanlardır ve onları tıp fakültesini koysanız çok rahat okurlar, mezun olurlar. gerçek bir olayı anlatayım. olay hacettepe tıpta geçiyor. yeni kazanan öğrenciler olarak amfide oturmuş ilk dersimizdeyiz. hoca sınıfa genel bir soru yönlendirdi, "Niye tıp seçtiniz?". Bir sürü cevap geldi, kutsal meslek, insan hayatını kurtarmak vs. ama öğrencilerden biri çıkıp dedi ki, tek amacım para kazanmak, hastaların sağlığıysa umrumda değil. bunun gibi bir sürü doktor adayı ve doktor olduğuna eminim.


  • anashil  (16.09.13 18:49:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.