[]

Romatoid artrit, diz protezi, hileli mr sonucu vs.

İyi günler.

Annemde uzun zamandır romatoid artrit teşhisine bağlı ağrılar bulunmakta. Gitmediğiniz doktor, başvurmadığımız yol kalmadı desek yeridir.

Son olarak ortopedi hastanesine gitmişler. Orada çektirdikleri mr sonucu doktor diz bölgesinde sıvının tükendiğini, kıkırdak dokunun tahrip olduğunu ve kemiklerin birbirine sürtünmesine bağlı çürüme başladığını söylemiş. Bunun sonucunda da o bölgeye diz protezi takılmasını gerektiğini belirtmiş.

Doğal olarak eşe, dosta burada ameliyat olan birileri var mı diye sorduk soruşturduk. Bu hastaneye giden birinin yaşadığı bir olay kafamızı karıştırdı. Olay özetle şu; bu hastane, hastalardan para koparmak için mr sonuçlarına müdahale edip insanları ameliyata zorlayarak haksız kazanç elde etmesi vs.

Ben de olayın doğruluğunu teyit etmek için babama başka bir yerde, özel olarak ilgili bölge için mr çektirmelerini ve iki sonucun tutarlı olup olmadığını tespit edip, ona göre harekete geçmelerini söyledim.

Merak ettiğim konu,
mr sonucu üzerine böyle bir oynama yapılabilmesi mümkün mü?
Bu rahatsızlık üzerine tavsiye edeceğiniz hastane veya doktor var mı?

Teşekkürler.

 
romatoid artrit hastasıyım ve diz protezlerim var.
mr'da oynama yapılabilir mi bilmiyorum ama protez için basit bir röntgen genelde yeterli oluyor. nereden biliyorsun dersen, romatoloji doktoru ameliyattan önce mr istedi. çektirdim ama ortopedi doktorlarının hiçbiri mr'a bakmadı. mr var dediğimizde de gerek yok dediler. doktor olmayan biri dahi dikkatlice bakınca normal diz ile romatoid artrit nedeniyle kaybolan eklemler arasındaki açıklığın yok olduğunu görebilir zaten. ikinci bir mr yerine röntgen daha iyi olur zannediyorum.

istanbuldaysanız cerrahpaşayı önerebilirim. eğer ameliyat şartsa ve olursa fizik tedavi ve rehabilitasyonu hiç aksatmayın. ben aksattığım için dizlerim açılamıyor ve ayakta duramadığımdan yürüyemiyorum. tekrar rehabilitasyon görüyorum.

bir de 1-2 ay kadar evvel protez ihalelerinin yapılamadığı ve hastaların mağdur olduğu haberi vardı. onu da aklınızda bulundurun.

çok çok geçmiş olsun.
  • sutlu nescafe  (15.09.13 18:15:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.