[]

Dizlerin dış bölümlerinde ağrı?

Son 1 haftadır basketbol oynamaya başladım.yaş 31. geçen gün farkettim, merdiven inerken sağ bacağımın diz hizasında, sağ dışında ağrı oluyordu. sanki kemik batıyormuş gibi merdiven inerken. bu gün basket oynarken tabiki bu arttı, sonra diğer dizimin de dış tarafında aynı kemik batma hissi olmaya başladı. her iki dizimin de dış tarafları alt bacakların o üst köşeleri gibi olan yerler, fena ağrıyor. ikinci maçta hiç koşamamaya başladım, bıraktım mecburen ve eve geldim. yürürken çok oluyor, çöküp kalkarken fena oluyor. nedir bu? ani bir hareket yapmadım, bir sakatlık yaşamadım... kötü bir şey midir? nasıl geçer?




 
sakatlık yaşamadan da oluyor kasların güçsüz olduğu için veya fazla kilon olduğu için dizlerine fazla yük biniyor bu sefer diz yıpranıyor. menisküs yırtılmasada zedeleniyor kemik kemiğe değiyor acıtıyor veya ödem oluşuyor yine acı oluyor.

bana da oldu aynısı iki dizimde de. spor yapmazsan sorun olmaz geçer ama spor yapmak istiyorsan ortopediye git mr(manyetik rezonans) çekerler.hem kesin tespit gelir hem de tedavi olursun. verdikleri egzersizler çok işe yarıyor.
  • zlatanibrahimovic11  (15.09.13 01:06:16) 
fazla kilom yok da, dizler cok zayıf herhalde, bir de eskiden beri bir alışkanlık. dizlerimi kütletiyorum. onun da etkisi vardır belki. bir iki gün dinlendireyim bakalım belki toparlar, belki dediğin gibi zayıflıktandır, olmazsa mecburen doktor...teşekkür ederim.


  • sahipsiz  (15.09.13 01:09:27) 
dizlerin üstündeki bacak kasları var ya onlar güçlü olacak. fazla kilon yoksa belli ki güçsüzsün.

güçsüzlükten ne yaparsan yap dize yükleniyor.
özelden sana egzersizlerimi verebilirim istersen mesaj at zararı olmaz.
  • zlatanibrahimovic11  (15.09.13 01:12:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.