[]

Metabolizma hızlandırma

eskiiii....
güzel güeeel...
günlerdi.

yiyip yiyip kilo almadığımız. ekmekler devirdiğimiz, kolalarda banyo yaptığımız.

vücutlarımız pek dinamikti. her yediğimizi yakar eritirdi.

şimdi büyüdük, hantallaştık 20 saniyelik depara kalkınca başımız dönüyor, kalbimiz duruyor...

metabolizmamızı tekrar hızlandırmak istesek ne yapmamız gerek. illa ki 10 sene öncesine dönmemiz mi lazım :( her gün koşuya çıkıyorum, ama öyle 1 saatlik tempolu yürüyüş/koşuyla metabolizma hep hızlı kalmaz lan sanki. başka napayım oturduğum yerde göbek mi atayım.

 
Kısa mesafeleri yürümek de iş görüyor diyorlar.
Yaş kaç bu arada?

  • quaker  (13.09.13 11:30:32) 
Kas kütleni arttır. Ağırlık çalış, deparlı koşular yap.


  • arnold schwarzeneger  (13.09.13 11:30:44) 
aci yiyin diyorlardi metabolizmayi hizlandirmak icin
sik yiyin bir de ac kalmayin

  • babamasoliimbananickaldirsin  (13.09.13 12:08:10) 
Sık sık yemek 90larin olayi. Metabolizmayi yüzde 30 civari hizlandirmak istiyorsan sabah kahvaltin guclu olsun protein icersin. 2 haşlanmış yumurta veya tereyaginda cok pismemis omlet ye. Peynir vb unutma.

Ac kal. Ogun arasina 4 5 saat koy. Metobolizma bu saatlerde leptin hormonu uretiyor ac kalinca oda yag yakmayi arttiriyor ve yag deposundan yag yakiyor.

Sabah hafif koşu yuruyus yapmakta guzeldir. Şekeri kes. Metabolizma yi sapittiriyor. Beyaz unuda ayni sekilde. Ana noktalar bunlar
  • efrasiyab87  (13.09.13 12:16:10) 
anladım. peki bu yeşil çay vs. diyorlar, bu gibi yardımcı gıdalar var mıdır? hani mucize yaratacak demiyorum da, en azından metabolizmana faydası olur dediğiniz bir şeyler?


  • tchuck  (13.09.13 12:32:47) 
1 saat tempolu yürüyüş,yapması gerçekten çok zor ve çok kararlılık isteyen ama son derece faydalı bir hareket.

1-2 gün yapmak dert değil. Her gün yapabiliyosanız, öpüp başınıza koyun.

Evet, sağlam ve proteinli kaavaltı çoğönemli!

Evet, her tür şeker zararlı. ... şurubu içeren ambalajlı yiyecekler, zehirin önde gideni.

Evet, isot, chilli pepper gibi biberler, metabolizmayı bi miktar hızlandırıyo. Ama asla, günde 10 bin adımın yerini tutamaz! Tempolu olması şart da değil. Ama her gün olması şart.

Yeşil çayın başka faydaları da var.

Fast food, kola, gazoz, aysti, meyve suyu, püskevit, goflet... Bunnar ve (bkz: taze sıkılmış portakal suyu/@compadrito) yok.

Su, ayran, kefir var.

Süpermarket görmemiş köylüye bakın, o nası yaşıyo ve nası besleniyosa, onu taklit edin.
  • compadrito  (13.09.13 12:53:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.