[]

Zayıflama - Sıkılaşma - Sağlıklı Beslenme İşleri

Plan: Günde maksimum iki şeker. Beyaz ekmek (un vs) kesmek. Sebze meyve ve protein ağırlıklı, aç kalmadan sık sık yemek, tam tahıllı kullanmak. Sigara zaten yok, bi de yanında spor yapmak.

Durum: 1.63 boy, 50 kilo. (48'ken iyiydi, ama makarnaları bigmacleri götürdüğüm son 3 haftada 2 kilo alıp 50 oldum, panikteyim :D)

Hedef: 47'ye düşmek. Esnemek, sıkılaşmak (bacaklar) ve halihazırda var olan eski kasları canlandırıp daha belirgin hale getirmek (karın, kol, kanat).


Sorun: Gaza gelemiyorum, istek bulamıyorum. İş dönüşü pelte gibi oluyorum. Varsa sizden eğitici-öğretici-gaza getirici siteler ya da yayınları öğrenmek ve de geçmiş tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Neye nasıl ağırlık verilmeli? Dambıllarım var, pilates toplarım ve bandım var (hiç kullanmadım, pilatesin işe yarayıp yaramayacağını bile bilemiyorum). Kondisyon bisikletim de var da onu çok büyük bi mucize olmadıkça kullanmayacağım. Bisiklet sürüp de bi yere gidememek çok darlıyor :D Neyse, varsa işte egzersiz ve pilates için internette beğendiğiniz insanların videolarına filan ulaşabileceğim bir kaynak rica edeceğim. Çarpıcı sıkılaşma örnekleri misal, neyken ne olmuş durumları filan :) Yemek ipuçları olur, basit tarifler olur, can alıcı hareketler olur, bu konularda önerilerinizi rica ediyorum.

Aklınıza gelen her şey olabilir, başlık da işe yarar da belki ileride referans olarak kullanılır :D

Teşekkürler.

 
motivasyon lazim, neden sıkılaşmak istiyorsunuz hedefinize odaklanın aklınızdan hiç çıkmasın.
bende selülitti çarpıntıydı olmaz at gibi kalbim var diyorsanız kahve için antrenmanlarınızdan önce
çok kasmayın kendinizi bıkacağınız bir diyet yapmayın rutininizi yavaş yavaş daha sağlıklı bir hale evriltin, böyle acele acele değil ama çabuk çabuk :)
  • panthera onca  (12.09.13 21:03:13) 
ama 1.63e 50 kilo zaten taş oranı :)
Kilo vermek için kasma derim, dambıl ve egzersiz bantları sıkılaşmada işe yarıyor.

Ancak imkanın varsa sadece yüz derim, hem sıkılmıyor insan hem de sıkılaşıyor.
  • zigi  (12.09.13 21:14:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.