[]

J.R.R. Tolkien Kitapları Okuma Sırası

-Silmarillion
-Güç Yüzüklerine Dair
-Tehlikeli Diyardan Öyküler
-Hobbit
-Hurin'in Çocukları
-Sigurd ve Gudrun Efsanesi
-Roverandom
-Yüzük Kardeşliği
-İki Kule
-Kralın Dönüşü

Kitaplarının okunma sırası nedir? Google da arıttırıldığında sınırlı sonuç var, hepsi de farklı bir sıralamayı işaret etmekte.

Varsa bilen eden yardımcı olursa sevinirim.

 
hobbit
yüzük kardeşliği
iki kule
kralın dönüşü
silmarillion
güç yüzüklerine dair
hurin'in çocukları

şöyle açıklıyım, öykü hobbit ve yüzüklerin efendisinde. diğerlerinde orta dünya'nin yaratılışı, geçmişi anlatılıyor. Elflerin insanların cücelerin nasıl ortaya çıktığı, ejderhaların nereden geldiği anlatılıyor.

asıl öyküyü okumadan sadece daha önceki olayları anlatıyor diye silmarillion'un okursanız hiç keyif almazsınız, okumazsınız hatta.

bunlar bağımsız ayrı hikayeler,

Tehlikeli Diyardan Öyküler
Sigurd ve Gudrun Efsanesi
Roverandom
  • anarsi yureklerde  (01.02.12 10:47:08 ~ 10:49:55) 
silmarillion
güç yüzüklerine dair
hurin'in çocukları
hobbit
yüzük kardeşliği
iki kule
kralın dönüşü


bence böyle. çünkü hobbit ve üçlemenin önceki tarihini anlatıyor,

silmarillion
güç yüzüklerine dair
hurin'in çocukları

edit:
kronolojik olarak böyle ama anarsi yureklerde'nin de dediği gibi silmarillion bayar adamı. okursan da kağıt kalemle oku. karakterleri olayları not et. yoksa bir çok kişi ve soydan bahsedildiğinden bir süre sonra kitabı takip edemez hale geliyorsun.
  • tonights the night  (01.02.12 10:50:05 ~ 10:51:51) 
silmarilliondan'dan başlamayın.. çok karışık. hemen sıkılırsın. en ideali hobbit'ten başlamak. kitabın akıcılığı da var. baya bi gaza getiriyor sonrası için.


  • kumlupara  (01.02.12 13:05:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.