[]

fazla rakı içmek zararlı mıdır?

daha önce su, çay ve kola için sormuşlar. ben de rakı için sorayım dedim.

fazla rakı içmek zararlı mıdır? ne kadarı normal sayılabilir? ne kadar içsem zararı olmaz?


 
her şeyin fazlası zarar.


  • deckard  (23.06.08 19:55:46) 
bildigim kadarıyla gunde 1 kadeh viski dısında tum alkoller zararlıdır..
viski nin yararı ise kan dolasımını hızlandırması ve sıvılastırması dıye bılıyorum.cok yakın bı akrabama tavsıye etmıstı doktor..

  • isott  (23.06.08 19:59:26) 
günde bir kadeh şarap için de kalp krizi riskini azaltır diyorlar.
üstadım benim felsefem, nefret ettiğim bir içecek ya da yiyeceği tüketip hayatımdan nefret etmek yerine kısa hayatımı güzel yaşamak. rakı mı seviyorsun, her gece mi seviyorsun, bu seni ilgilendirir. zararlı olduğunu öğrendiğinde içmeyi bırakacaksan, zaten bırak. hiç bir şey olmasa cebe zarar. afiyet olsun diyorum.

  • tannhauser  (23.06.08 20:05:32) 
alkolün zararlarına giriyor bu konu, senin zevkine ve bünyene kalmış

Ayrıca bütün içecekleri sırayla sorma gibi bir lüksümüz varsa, benim de aklımda birşeyler var
  • ermanen  (23.06.08 20:13:34) 
herşeyden önce cebe zarar, dünya para.


  • ultrasgala  (23.06.08 21:02:23) 
Yapay olan her şey zararlıdır. Bir takım işlemlerden geçirilerek üretilen her şey zararlıdır. Ne kadar faydası varsa, kalitesine ve çeşidine göre bir o kadar da zararı vardır.

Şarabın kalbe iyi geldiğini ben de duymuştum ama, alkolün her türlüsünü doktorlar yasaklıyorlar, istisnaî bir durum olmadığı sürece.
  • nuage  (23.06.08 21:58:14) 
içkinin türü değil alkol ile ilgili diye düşünüyorum. rakının da mağlum derecesi.


  • kofteburger  (24.06.08 03:03:31) 
kesinlikle değildir..
olay tamamen genetik arkadaşım 20senedir gecede bir büyük bitiren babam hepinizden sağlıklıdır hala(zaman zaman büyük biter sonra bir de küçük aldırıp onu devirir)

ben ameliyet oldum o olmadı
ben grip olurum o olmaz
benim kilo problemim var onda hiç yok
yok yahu taş gibi
sinir oluyorum

bilmem anlatabildim mi
  • demlikposet  (24.06.08 10:00:28) 
Fazla raki icmek, her turlu alkollu ickiyi icmekte oldugu gibi kesinlikle ve kanitlanmis olarak zararlidir.

Alkol bir zehirdir. Ufak miktarlarda ve kisa sureli olarak alindiginda etkisi az oldugundan alkollu ickiler icilebilmektedir. Asiriya kacildiginda ise zarari buyuk olmaktadir.

Bu konuda "yakin akrabam su kadar icerdi bir sey olmadi", "bir tanidigima doktor soyle demis" gibi sozleri dinlememeni oneriyorum. Sonucta saglikli bilgi bu sekilde alinmaz hic bir konuda; o sozleri soyleyenler ne kadar iyi niyetli olsa da. Gercekten rakiyi ve baska alkollu ickileri bilincli olarak icmek istiyorsan Wikipedia benzeri duzgun bir kaynaktan alkol hakkindaki yazilari oku.

Butun bunlari alkollu ickileri hakkinda radyo programi (bkz: pokerci hoca nin mey okulu) yapacak kadar seven birisi olarak soyluyorum. Onu da bir kenara yazalim.
  • wpi  (24.06.08 12:18:53) 
her gün yüzüne çok sert bir kroşe yediğini düşün.
her gün rakı içmekte aynı şeyi karaciğerine yapıyor.

  • darknum  (24.06.08 16:32:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.