[]

iphone 4 vs samsung i9000 galaxy s vs blackberry bold 9700

aramaya inandim, hem eksiduyuru'da, hem sozlukte, hem de google'da bol bol aradim ama tam olarak aradigim sorularin cevaplarini bulamadim

1 - tethering (ya da mobile ap) yani telefonun 3g'sinden laptop'la baglanmaca. turkcell ve iphone 4 ile bu mumkun mu? adam akilli? galaxy s'in bu konuda yaklasimi daha degisik ama iphone, bluetooth'la (ya da usb'yle) yapacaksa yeterli. durum nedir?

2 - su anda blackberry'm var ve 11 mail adresim yuklu uzerine. en fazla 2-3'unu silebilirim. gerisi zaten isyerinden mail adreslerim ve aktif bir sekilde telefon uzerinden kullanmak durumundayim.

a) iphone 4 ve galaxy s'e kurabilecegimiz mail hesabi kac tane? (blackberry'de 11)
b) blackberry, mail'leri omur boyu saklayabiliyor. iphone ve samsung, en fazla su kadar mail'i hafizada tutarim diyor mu?
c) yanlis anlamadiysam, galaxy s'de mail'ler ekleriyle beraber falan komple indiriliyor. blackberry'de ekler sadece istediginizde iner. iphone bu duruma ne diyor? eger mail 50 kb'dan buyukse indirmemek gibi bir secenek soz konusu mu?

3 - android'in appmarket'ine baktim. apple'in appstore'undaki duzen, kalite, nitelik, nicelik yok. android appmarket'te istedigimiz hersey mevcut mu?

4 - genel olarak, sizce hangi telefon??

 
1 - iOS 4 sayesinde mumkun.. support.apple.com
2 - iOS 4 sayesinde unified inbox var ayfonda.. hepsini birden rahatlikla kullanabilirsiniz.. su kadar mail hesabi ekleyebiliyorsunuz gibisinden bi ust sinir yok ve attachment'larda da boyut problemi olmuyor diye biliyorum ayfonda.. denemedim hiç valla :)
3 - android guzel bi sey ama apple'in appstore'u cok daha iyi bi durumda bence.. ama bu hizla android koyup gecirecekmis gibi duruyor ya du bakalim..
4 - birazcik belli ettim sanki ama özet de geçeyim: iphone 4..
  • buzzlightyear  (30.09.10 11:42:05) 
1- htc hd2 al. veya burada bulunan htc desire al. iphone 4 güzel, ama tethering sorunlu. blackberry'de tethering hiç yapmadım bilmiyorum.
2-
a) android ve ios'ta mail hesabı sınırı yok. iphone'da push olayı zayıf, android'de ise hesabına göre şahane çalışıyor (gmail, google apps ve exchange süper sorunsuz, yahoo gayet pull, pop3/imap4 x dakikada bir kontrol şeklinde).
b) imap4, exchange ve gmail/google apps aslında server bağımlı hedeler, belli sayıda veya tarih boyunca tutmaları normal. search ettiğinde yine de tüm ne varsa hepsinde arayabiliyorsun. iphone'dan emin değilim ama htc cihazları her ne varsa telefonda tutabiliyor, abanıp istersen on yıllık mail ile şişip patlayabiliyorlar. android'de email program(lar)ı isteğe bağlı olabildiğinden samsung galaxy s ultra mega da aynıdır diye tahmin ediyorum. bende htc desire var, içinden gmail hedesi ve htc mail (exchange+imap+pop3) çıkıyor.
c) iphone ekleri isteğe bağlı indiriyor. aslında android de ayarına bağlı öyle indiriyor. panik yersiz.
3 - aah ah, nicelik ve nitelik.. ios için 300-400bin, android için 200bin program varmış. insan olana 30-40 tane fazla bile. her aradığın ikisinde de bulunuyor. İyiler harbi iyi ikisinde de. Cila dersen aslında çok bir farkları yok, iyiler iyi, kötüler kötü. ama ios'un kötüleri daha güzel gözüküyorlar, bu hem iyi hem kötü birşey.
4- genel olarak iphone çoğunluğa daha hitap ediyor. çünkü iphone hem cilalı(yani tasarımsal detaylar harbi iyi düşünülmüş), hem de alanlar mahalle onayı sayesinde seçimlerini sorgulama durumunda kalmıyorlar. diğer taraftan bazı konularda ciddi kısıtlanmış (bkz: walled garden), usb veya wifi veya bluetooth üzerinden dosya bile atamıyorsun, internetten dosya indiremiyorsun mesela. yine de kolay tercih iphone, ama azcık kurcalarım diyorsan android. blackberry üzgünüm ki -daha uzun pil ömrüne rağmen- temelde bir email cihazı hâlâ. browser berbat, bes bağımlılığı tüm hızına rağmen üzücü ve pahalı, app desteği zayıf. blackberry alacağıma nokia e72 alırım daha iyi, hiç olmazsa ucuz ve ne olduğu belli. klavyesi ise gayet harika, blackberry aratmıyor. al emailini yaz msn'ini oldu bitti. bence ya ruhunu apple'a satacaksın ya da google'a, şu anda çok tercih yok.
  • carsamba  (03.01.11 01:39:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.