[]

f1'de yakıt ikmalinin kalkması

la ne zaman oldu bu?
hangi akla hizmet pit-stoplarda yakıt ikmalini kaldırdılar?
takımlar madem yakıt almadan yarışın sonunu getirebiliyorlardı, şimdiye kadar niye her yarışta en az 2 kere pite girerek zaman kaybediyorlardı?


 
(bkz: 2010 formula 1 kural değişiklikleri)

Pitte lastik değişimi sırasında yakıt ikmali'de yapılıyordu hatırlayayım, sadece yakıt ikmali olmuyordu. araçlarda her kg'ın önemi var, full depo ile atılan her turda süre kaybedersin.
  • kimlanbu  (30.05.10 15:40:17) 
yakit = agirlik = ivmelenme kaybi. bundan olabilir.


  • cench  (30.05.10 15:43:09) 
yarım depo veya 1/3 depo ile çıkmalarının sebebi yarış stratejisi idi. tam depo ile bir turu 1:12 de tamamlıyorsa 1/3 depo ile 50-55 saniyede tamamlıyor.

f1 bu sezon strateji olayını kaldırıp araç performansını ön plana çıkardı. aracı kuvvetli olan direksiyonu iyi olan kazanır diyorlar.
  • janavarorion  (30.05.10 15:45:13) 
geç bir cevap oluyor ama daha önce araçların depoları bu kadar büyük, boyları bu kadar uzun değildi. mesela geçen sene istesenizde tüm yarışı çıkartamazdınız. ikinci sorun zaten yeterli deponuz olsa bile 2009 ve öncesinde lastikler bunları kaldıracak kadar güçlü değildi. hadi sadece lastikleri değiştireyim deseniz sadece lastik değiştirmek için de pite girmeniz bir aptallık olacağından depoyu doldurup takılmak pek akıllıca değildi normal şartlarda. sadece lastikler 5 saniye civarında değişiyor, benzin ikmali de olunca 9 saniye falan oluyordu pit stop süreleri. pit stop'ta 4 saniye tasarruf edeyim derken yarışın başında çok zaman kaybederdiniz.

bir de formula 1 yarışlarında bir kez pite girip, 2 farklı hamurdaki lastiği kullanmanız gerekli.

şimdi yazınca farkettim formula 1'in ne kadar saçma yönetildiğini. o kadar değişkenki kurallar, birinden girince öbüründen çıkıyorsunuz. kurallar da bir karışık.
  • raikkonen  (30.05.10 21:39:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.