[]

Eczacilarin paraya para dememesi. Neden?

Bir eczaci nasil olur da ayda 40 bin TL kar ediyor? Cogu eczacinin kar marji bu rakamlarda midir? Bu kadar buyuk para kazanabilirlerken nasil oluyor da iflas ediyor bu eczacilar? Sizin tanidiginiz iflas etmis eczaci var midir? He bir de acgozluluklerinden mevcut eczanelerin kapatilmasini istiyorlar. Cok pis merak ettim gece gece. Tesekkurler




 
Siz etrafta sızlandıklarına bakmayın. Yine iyi kazanırlar. Ama 40 bin lira abartlı bir rakam. Ortalama bir eczane 3-5 bin lira arası kar eder.


  • advest  (09.05.10 00:58:00) 
sen ilaç yazdırınca galiba devlet ödüyor parayı eczacılara. bazen devlet ödemeleri geciktiriyor ve eczacılar aç karnına dolaşıyorlar. birde devletin ilaç fiyatlarını düşürme durumu var tabi.


  • Ayiyogi  (09.05.10 01:00:05) 
@ vkrhlskr
ecza deposu müdürleri (bölge müdürü/satış müdürü/genel müdür) o kadar kazanmıyor, merak etmeyiniz. onun 8de birini bile ancak kazanıyorlardır en fazla genel müdürler. ya da ben çok yanlış biliyorum.

  • ley ley  (09.05.10 01:40:21) 
eczanelerin bulunduğu konum çok önemli. benim askerlik yaptığım ilçede bir tane eczane vardı, adam 3 senede apartman dikmişti, kendisi ve eşinde de passat vardı. yani bok gibi para kazanan eczacılar taşrada oluyor. gerisi sen ben gibiler.


  • teritori  (09.05.10 01:46:37) 
istanbulda ortalama bir eczanenin aylik net kari 6-10 bin arasi degisir. benim bildigim en cok kazanan kisi (b.evlerde bi hastanenin karsisinda) net kar (7-8 calisani var, kocaman bir yer) olarak 17 bin kazaniyor. yapilan yatirim ve diger harcamalarin kazanctan dusulmus yani net halleri.


  • entrapmen  (09.05.10 02:04:20) 
uç durumlar dısında 3-15 arası kazanırlar(cok buyuk bir aralık ama ikisini de kazanan biliyorum)..hatta 15 de cok oldu..2000 kişiye bir eczanenin dustugu yerlerde aylık 50bin liralık fatura keser eczane ortalama ki batıda ortalama 2000-3000 kişiye bir eczane duser..
guzel meslek oldugu için su an okudugum bolumdur:)
batma sebeplerine gelince..
ilk işe basladıklarında 30bin liranın uzerinde ilaç alıyorlar,ödemesi daha sonra..işler giderek artıyor ve para birikmeye baslıyor..bu arada dukkan masrafıdır(yeni açıldı malum) kişisel masraftır(e yeni mezun evladımız) para harcanıyor devamlı..birden ilaçlar için para ödenmesi gerektiği geliyor kahramanın aklına..ama iş işten gecmiş olabiliyor...birde surekli devletin veznedarlıgını yapıyorlar..ee kasada sıcak para..harcanıyor muhakkak..ama para devletin, eczacının degil..bu işin ucunu da kacırınca sonuc husran..ayrıca devletin 3ayı bulan geri ödemeleri ve kalfaların guzel kıyakları:) şöyleki; eczacılık fakültesinden mezun eczacı bi bok bilmez eczaneyle ilgili..iş kalfada baslar-eczacı yavas yavas ögrenir..bu arada kalfanın depoyla ortak calıstıgını dusunun, satılmayacak ilaçlardan 2-3bin eczacıya taktıgını bir ayda...ohh yeme de yanında yat...
ekonomik durumları ortanın üstündedir..ama 40bin cok ucuk olmus(keşke oyle olsa:)) batıda o sayı abartı biraz...
  • ne adrenerjik ne kolinerjik  (09.05.10 02:48:38 ~ 02:53:59) 
Ayda 40 bin değil 400bin de kazanırlar "dalavere" yaparlarsa. en basitinden pahalı ilaçları gelen hastalar adına sahte reçete düzenleyip o ilaçların parasını alıyorlar, aynı ilacı bu sefer de reçetesiz olarak okutuyorlar. Al sana 40bin tl. Tabii son yıllarda bunun takibi oldukça sıkı yapılıyor, aynı reçeteye bokunu çıkarıp 100 tane aynı ilaçtan yazamıyorsun.


  • kimlanbu  (09.05.10 08:39:27) 
ayda 40 bin falan kazanmıyoruz telaş etmeyin :) ha benim tanıdığım var 100 bin kazanıyor da diyebilirsiniz de her istisnayı da genele yormayalım. toplum geneline göre iyi para kazanılıyor belki ama sadece o kadar. bir de şu durum var türkiye'de her meslek için geçerli olan. temiz çalışırsan sadece para kazanırsın, fazlası için başka yollar gerekir. burada da istisnalar hariç diyelim kavga çıkmasın :)


  • cubuk kraker  (09.05.10 12:34:54) 
olay şudur eczane eczacılarının konuşma dilleri genelde ciro üzerindendir. ciro o ay yaptığınız satışı ifade eder. kar ise bu ciro içinden %10 kadardır. Satılan ilaçların ve kozmetik ürünlerinin karları birbirinden farklıdır, (ithal ilaçlarda farklı, mal fazlası olarak 10 alana 3 bedava şeklinde gelen ilaçlarda farklı, kan ürünü ve diyaliz gibi ilaçlarda farklı vb.) bu nedenle de hiç bir eczacı bir aydaki tam kazancını bir memurun bordrosundaki kadar net söyleyemez, kendi de bunu bilemez çünkü. 40 milyar ciro yapan bir eczacı varsa karı yaklaşık 4 milyardır. bunun içinden personel maaşı, sigortası, dükkan kirası, elektrik, su, vergi düşüldüğünde o ezcacı batabilir veya yaklaşık bir memur maaşı alıyor diyebilirim. Ankara'da yaşayan ve 2002 mezunu olan bir eczacı olarak (eczanem yok benim) söyleyebilirim ki batan, karsız olduğu için eczanesini devreden veya kapatmak zorunda kalan birçok arkadaşım, büyüğüm var. mevcut eczanelerin kapanma durumuna gelince eczacılar yasal bir düzenleme olmasını istiyorlar bu yalan değil. Nufusa göre, eczanelerin birbirine mesafesine göre bazı kurallar konulması her yıl gündeme gelir. Ayrıca da hiçbir meslekte olamayan özellikler var eczacılıkta. Dİyelim ben öldüm, eczanem var, eşim çocuklarım 18 yaşına gelene kadar bir mesul müdür tutup eczaneyi işletme hakkına sahip. Ve eczane eczacılığından emekli olunmuyor,90 yaşında da olsan eczanen açık olabilir. Bu şartlar altında her geçen gün yeni eczacılık fakülteleri açılıyor ve yeni mezunlar çil yavrusu gibi piyasaya saçılıyor. Genellikle büyük şehirler, sağlık ocağı ve hastane karşıları hedef. Böyle olunca da bir pasta yanyana açılan eczanelerce paylaşıldığından hepsine küçücük dilimler kalıyor ve gelir gider dengesi hiçbirini kurtarmayan bir duruma gelebiliyor.


  • nympis  (09.05.10 13:55:48) 
40bin tl net kar oluyor arkadaslar; akrabam o eczanede kalfa. Dediginiz gibi bir hastanenin onune acmislardi dukkani. Ha keza yanlarindaki diger eczaneler de bir o kadar kara giriyorlar. cevaplariniz icin tesekkurler.


  • SevmeBeni  (09.05.10 14:57:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.