[]

antep'in plaka kodu neden farklı?

önüne ünvan alan 3 ilimiz var, antep, urfa ve maraş.
urfa ve ve maraş kendi isimleriyle plaka sıralamasında yer alırken antep, gaziantep olarak sıralamaya koyulmuş..
akşam akşam aklıma takıldı.
neden?

 
meclis bu unvanlardan ilkini antep'e vermiş olabilir. plaka numaraları düzenlemesi sırasında urfa ve maraş şehirlerinin isimleri hala eski şeklindeyken bu düzenlemeden sonra bu şehirlere şu anki unvanları verilmiş olabilir. örn en son urfa almıştı diye biliyorum, 70'ler sonu 80'ler başı civarı olması lazım.


  • i ve been mistreated  (17.11.09 23:11:32) 
çünkü antep'e 1921 yılında gazi ünvanı verilmiş ve şehrin adı gaziantep olmuştur. diğer şehirlere ise daha sonra verilmiştir bu ünvanlar.


  • hocam fazla egon var mi  (17.11.09 23:12:07) 
antep önce almıştır bu ünvanı urfa ve maraş sonra kıskançlıklarından bizde isteriz bizde isteriz dedikleri için verilmiştir diye biliyorum. ya niye antep'e verdiniz sadece bizde bak böle yaptık tarzında bişiydi sanırım. ben öle duydum en azından ne kadar dorudur bilemem.


  • dsozutok  (18.11.09 01:14:18) 
(ek bilgi) daha sonra(geçen sene sanırım) antep de maraş'ın 1925'te aldığı istiklal madalyasını kıskanıp kendisi de bir istiklal madalyası sahibi olmuştur. istiklal savaşından 80 küsür sene sonra.

(bkz: yerel milliyetçilik)
  • jangara  (18.11.09 01:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.