[]

Spor ve su ilişkisi, diğer spor sorularım

Herkese selamlar,

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımla konuşurken spor esnasında antrenörü tarafından su içmemesi söylenmiş. Bende özellikle ağırlık antremanlarında 1lt su tüketiyorum. Yağ yakımı sonucunda su açığa çıkıyor tamam ama antrenörü eğer su içmemesi bu sudan faydalanması gerektiğini söylemiş. Daha önce bu tip bir şeyle karşılaşmamıştım.

İkincisi, dirty bulk acısını cardio 15 dk yapıp ağırlık çalışarak yok etmeye çalışıyorum. Günlük protein alımım 96gr civarı olmalıymış myfitnesspal'a göre. Yaklaşık 3 ölçek protein tozu ediyor. Ben genelde antremandan yarım saat sonra 1 ölçek 250ml su ile tüketiyorum. Az mıdır?
E, Boy 185, Kilo 89

 
Yağ yakımı sonucunda açığa çıkan su metabolik su. Bu su senin susama hissini engelleyemez. Senin hissini gidermen için su içmen gerekiyor tabi ki. Ama antrenman esnasında içmek sıkıntılı. Su direkt bağırsaklara gittiği için, böbrekler de çalışmaya başladığı için bu çalışma rahatlığını olumsuz etkiler. Antrenman bitince dinlenerek içmek daha iyi.


  • dissendium  (02.05.16 23:42:44 ~ 23:43:18) 
96 gram proteinin hepsini protein tozuyla mı alıyorsun? veya almayı düşünüyorsun? öyle anladım.


  • mahone  (02.05.16 23:43:49) 
@mahone öyle diyor app, ben sadece bir ölçek ON whey alıyorum.


  • Northern Mariner  (02.05.16 23:49:19) 
ya aferdersin de app'ın amk

bu tepkim san değil yanlış anlama. ortalıkta dönen saçma sapan yalan yanlış bilgilere sitelere vs. ve buna inanabileccek kadar bilgisiz olanlara (sanırım bu sana :)

günde 100 gram protein ihtiyacını protein tozuyla almak senin aklına ve mantığına doğru geliyor mu allah aşkına.

protein tozu sadece takviyedir. ne gerçek proteini yerini tutar ne de başka bir şeyin. günde misal 100 gram protein almayı planlıyorsan bunun en fazla 20-25 gramı tozla olur. et yumurta peynir yemelisin sen deliler gibi. ne tozu. spordan sonra hemen kana besin gitsin diye bir ölçek içersin olur biter. günde 100 gram toz protein nedir abi yapmayın allah aşkına ya.
  • mahone  (02.05.16 23:54:33) 
ayırca protein tozu zararsızdır. ama bu şekilde kullanırsan zarar görürsün. ondan sonra haberlerde internete protein tozu kullandı pipisi düştü diye haberler görüyoruz.


  • mahone  (02.05.16 23:55:43) 
O cüsseye, o protein miktarı çok az. Dirty bulking demişsin, vücuda kas eklemek ya da kas kaybetmeden define olmak senin için önem olarak 1. sırada kabul ediyorum. Bence günde 150 gr. proteinin altına düşmemen lazım, ha illa da yok ben 100 gr protein alıcam diyosan da protein tozu kullanman kadar gereksiz bir şey olamaz, normal beslenme ile rahat rahat karşılarsın o miktarı. En iyisi sen sporcu beslenmesi olayında Makro besinler kısmı ile alakalı bir araştırma yap, daha iyi olur.

ekleme: ağırlığının minimum 1.5 katı, ideal 2 katı protein alman gerekliliği genel görüş vücut geliştirme için. Ancak mesela jim stoppani ağırlığının minimum 2.3, ideal 3.3 katı kadar protein alman gerektiğini söylüyor ki bu da senin kilonda biri için ortalama 250 gr protein eder. Aynı şekilde savaş hocada çok fazla protein tüketilmesi taraftarı. Hangisi doğrudur bilmiyorum, kişinin kendi üzerinde denemesi lazım. Ancak ne olursa olsun, hiç bi sporcunun 1,5 katının altına inmeni önericeğini sanmam onun için protein miktarını arttırmanı öneriyorum tekrardan.
  • memories  (03.05.16 00:02:03 ~ 00:10:36) 
hacı gün içinde protein yemiyor musun ki hepsini tozdan almaya çalışıyorsun? onun dışında mahone doğru demiş.

ben günde bir ölçek toz kullanıyorum, 250 ml süt ile kullanıyorum. zaten kutu üzerinde de bir ölçeği 200 ml'e karıştırın diyor.
  • mattiadestro  (03.05.16 00:04:11) 
Yanlış anlaşılmış dediğim :)

Programda git 96gr'ı whey olarak al demiyor. 96gr protein al diyor. Bende diyorum ki 3 ölçek yapıyor yaklaşık, ben 1 ölçek kullanıyorum arttırmam mı gerek diye :) Bence de daha fazla almak gerekli, ama genelde Amerika mantığı, youtube videolarında bile herşeye whey karıştırıyorlar reklam yapmak için.

Normal öğünlerde zaten yiyorum tavuktur, ton balığıdır.
  • Northern Mariner  (03.05.16 00:15:39) 
@Northern, Jim Stoppaninde zaten supplement firması sahibi, onun için ben 3,3 gr olayını fazla buluyorum. İdeal 2, maksimum 2,5 süper gider bence. Protein tozu da 1 ölçek yeter, antremandan sonra ya da önce yemek yeme saatlerine bağlı olarak. Geri kalan proteini besinlerden sağlamaya çalış.


  • memories  (03.05.16 00:17:49 ~ 00:18:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.