[]

Yol bisikleti için spd pedal

yaklasık 1 seneye yakın yol bisikleti kullanıyorum.
bazı yorumlar gordum ki, yol bisikletinin tadı spd pedal ile çıkıyormuş diye.
bu yoruma katılıyor musunuz? Şart mı? Ayrıca düşmeler vs çok oluyormuş spd pedal ile, tırsmalı mıyım?
Kısacası hobi olarak bisiklet kullanan bi adam için şart mı?
Teşekkürler..

 
Alışana kadar bir kaç düşme vakasının yaşanacağı neredeyse garanti, mevzuyu cidden değiştiren bişey eş dost tanıdık varsa denediğinizde sevme ihtimaliniz yüksek özellikle yol kullanıyorsanız.


  • hedep  (29.02.16 07:56:49) 
Düşme işi kesin diye birşey yok. Ben kullandığım süre boyunca hiç düşmedim. Sertlik ayarı minimum seviyede kullanıyordum. Panik anında ayağınızı kurtarabiliyorsunuz merak etmeyin.


  • hayde bre  (29.02.16 08:29:52) 
arka backa kaslarini daha etkili kullaniyorsun, bunun disinda enerjini de... sart mi dersen ? gercekten performans surusleri ve antrenmanlari yapiyorsan "evet sart" yapmiyorsan sart degil, butce dostu caliper pedal secebilirsin. dusme olayi soyle,

ayagini kilitsiz pedal kullaninca serbestce birakip saga sola savurabildigin icin bunu unutup dusebilirsin. cukur vs. yol tehlikeleri varsa o anda beyin fonksiyonlari bir anligina kitleniyor, yani reflekslerin iyiyse hemen cikartip kurtulabilirsin. belli sertlik ayarlari vardir vs. vs. boyle. kafana takilan bir sey olursa sorabilirsin yine.
  • evimin paspasi  (29.02.16 09:25:21) 
Yapılan bir kaç araştırmaya göre daha hızlı gitme ve performans konusunda sanıldığı kadar etkili değil. Şurada araştırmalardan birini görebilirsiniz. www.fitworkscycling.com
Kısaca diyor ki yapılan işin %98.6'sı pedala basılırken yapılıyor çekme kuvvetinin etkisi çok az.
Ama bisikletçilere sorulduğunda herkes olumlu etkisinin fazla olduğunu söylüyor bunu da ayağın pedala doğru oturmasını sağlamasına ve pedal üzerinde ayak sürekli hareket etmediği için oradaki küçük enerji kaybına engel olduğu söyleniyor.
Son yıllarda çıkan oval ön dişliler çekme basma performansı konusunda epey etkiliymiş ama hiç kullanan görmedim henüz.
Benim SPD pedalım var ama her seferinde ayakkabı vs zor geldi o yüzden şundan kullanıyorum epey memnunum. www.decathlon.com.tr
Ayağımı da rahatlıkla çıkarıyorum. Tehlike oluşturmuyor.
  • creepy  (29.02.16 10:21:23) 
anladığım kadarıyla max zevk için bu zımbırtı şart:)


  • hede hodo  (29.02.16 12:26:01) 
3 vidalı SPD SL pedallardan almanız lazım. Shimano R550 ya da 105 serisi pedallar uygundur. Look da alabilirsiniz. Kilitli pedal her şeyden önce bisikletin vücudunuzun bir parçası gibi olmasını sağlar, bisiklet ile bütünleşir aynı anda hareket edersiniz ve bu da sürüş keyfinizi arttırır. Sonrasında ise performans artısı olacaktır. Yapacağınız en akıllıca yatırım kilitli pedal ve ayakkabı olacaktır.

Minimum bütçe 400 lira, maksimum ise S-Works!

Ben ne kullanıyorum? Specialized Comp Road (Plastik taban) ve Specialized Exppert Road (yarış ve uzun turlarda) ve Exustar Epprd carbon pedal (Look Cleats uyumlu)
  • mahsus mahal  (29.02.16 20:04:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.