[]

Eksi Yasam Bilimleri Platformu

Selamlar,

Su duyuruda (git: 1035960) bir olusum baslatalim demistik. Bugun itibariyle bir google grubu olusturdum. Aslinda Biyologlar kapsaminda dusunmustuk ama bir arkadas "doktorlar da katilabilir mi?" diye sormus, bunun uzerine Yasam Bilimleri diye genislettim grubu. Isteyen arkadaslar bana mail adreslerini yollarsa gruba ekleyebilirim.

Grubun Amaci: Yasam bilimleri arastirmacilarinin birbirine destek olmasi ve bilimsel tartisma ortaminin olusturulmasi. Birbirinizin uzerine makale firlatmak serbest :) Destekten kastim, deneylerde cikan sorunlari cozmek olur, "ben cok bunaldim, hadi bi' sinirbilim tartisalim da kendime geleyim" olur, "ay ben makale yayinladim, bi' bakiverin" olur. Nasil isterseniz, o sekilde yapabiliriz. Eger guzel tartismalar donerse, web uzerinden goruntulenme sansi da varmis bu google gruplarinin, acariz disariya, biz yazariz, millet okur.

Soru: Oneriniz, fikriniz, sikayetiniz, "amaaan ne gerek vardi caniim"iniz varsa yaziverin de gelistirelim. Bir de bilim insanlari yazip, daha da genisletmeye gerek var mi sizce? Yoksa boyle mi kalsin kapsami?

Edit: Mail adresini gondermekten cekinen arkadaslar, linkten kayit olabilirler. groups.google.com

 
Evet bu konuda elde ettiğimiz dökümanları paylaşırsak en azından grubu canlı tutmak adına bir şeyler yapılabilir. Kullanıcılar arası ilk başta iletişim olmasa bile bu şekilde yavaş yavaş bir veritabanı oluşturulabiliriz.


  • clones  (27.02.16 20:15:20) 
Cok guzel fikir ben de katilmak isterim :)


  • la noix  (27.02.16 20:36:30) 
La noix, mail adresi verirsen ekleyeyim. Simdilik pazartesiye kadar onerileri toplayalim, sonra bir bilgilendirme maili ile baslariz paylasima.


  • evrim halkasi  (27.02.16 20:43:49) 
mail adresi vermekten yana değilim ama bir ihtiyaç olursa diye burada nickim bulunsun.

ha bir de o "ekşi" olmak zorunda mı başta?
  • devilred  (27.02.16 20:46:40 ~ 20:47:15) 
Burada olgunlastigi icin "Eksi" yazdim. Elbette degistirilebilir. Ifsa olmak istemeyenler icin grubu disaridan katilabilir hale getirip link paylasabilirim.


  • evrim halkasi  (27.02.16 20:53:00) 
Linkten kendiniz istek gonderebilirsiniz.
groups.google.com

  • evrim halkasi  (27.02.16 21:02:39) 
ilaç gibi fikir


  • Big bada bum bum  (28.02.16 03:15:07) 
İlk duyuruyu açarken böyle şeyler olsun diye açmıştım. Aktif olarak devam edelim. Çünkğ arkadaşların hepsi dertli sorun yaşıyor belki biraz çözüm getitebiliriz


  • intihar etsem de kendime gelsem  (01.03.16 21:46:18) 
Gruba yeni katilan arkadaslar gruptaki konuyu okurlarsa iyi olur. Bir de artik cevap yazarsaniz, yavas yavas ilerlemeye baslayabiliriz. Genel isleyisi oturtunca sozluge de tasiyacagim konuyu. Oradan daha buyuk bir katilim olacaktir ihtimalen.


  • evrim halkasi  (02.03.16 00:22:02) 
biri bunun felsefe versiyonunu da yapsın!


  • freetakilir  (06.03.16 04:43:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.