[]

Lazer Epilasyon 101

Milyonlarca soru sorulmuş bu konuda, özetle ulaştığım bilgiler

* IPL kötü yaptırma
* Ten beyaz, kıllar siyah ve kalınsa alexandrite rocks

1- Ütüleme ile alexandrite farkı ne, hangisini neye göre tercih etmek gerekiyor?
2- Ütüleme ile tüm vücut için 3500 TL fiyat iyi midir? (Cinsiyet erkek)
3- Koyu tende ütüleme işe yarıyor mu?
4- Yanak üstü ve kaşın yanı üstü için ütüleme ya da alexandrite mi yapılıyor yine? Yoksa o bölgelere iğneli epilasyon mu yapılmak zorunda?

Son olarak İstanbul Avrupa yakası için mekan önerilerinizi bekliyorum.

 
Tüm soruları bilmiyorum, Mecidiyeköy'de Estetikmed var. Oraya git sor bakalım. Ben oradan memnunum.


  • Traveller  (09.02.16 21:34:31) 
ben de şişlideki mira polikliniğine gidiyorum. başta tüm vücut gidiyordum. ama tüylerimi görmedi. o yüzden bacaklarım için 1600tlye anlaştık seanssız olarak. ömür boyu devam edecek olmak avantaj bu durumda, çünkü 8 seans gidince süren dolmuyor, çıktıkça gidiyorsun. ama randevu saatlerine pek uymuyorlar. müşterileri geç kalmalarına rağmen içeri alıp sizin saatinizi aksatıyorlar. bugün boşuna kırk dakika bekledim mesela.

şişlide göremedikleri tüylerim için de göztepedeki dharma med'e gidiyorum aynı zamanda. iğneli epilasyon yaptırıyorum ve oldukça memnunum. yüzündeki tüyler için burayı önerebilirim. can yakmıyor. ancak yüzün bir iki gün ödem toplayabiliyor. yine de diğer yerlerin aksine kabuklanma/iz olmuyor.

aynı yerde lazer yaptırmayı da denedim. lazer türünün adını bilmiyorum ama jel sürüp ışın yolluyorlar. şişlidekine göre daha az can yakıyor. ve onun görmediği ince tüyleri yok edebiliyor. ama burasının fiyatları tuzlu biraz.
  • ruhen hastayim ben  (09.02.16 21:47:30 ~ 21:50:27) 
Ben de bi soruyla ekleneyim su basliga. Erkek genital bolge epilasyonu oluyor mu turkiyede? Yapan var mi ne dusunuyorsunuz bu konuda?


  • badamli  (09.02.16 22:17:37) 
@badamli evet oluyor, yapan yerler var.


  • ruhen hastayim ben  (09.02.16 22:21:57) 
@badamli Benim madde 2'de ki tüm vücut tanımına dahil genital bölge


  • elon  (09.02.16 23:18:14) 
göztepedeki dharma med gerçekten çok iyi iğneli konusunda. diğer lazerler evet biraz pahalı.

erkeklere genital bölgede yapılmaması tavsiye ediliyor bildiğim kadarıyla. yumurtalar dışarıda olduğu için lazer etkileyebilir diye biliyorum.

ıpl de kötü değil bu arada, ben alexandrite yaptırdım, onda da geri geldi tüyler.
  • kulakligin calismayan teki  (10.02.16 09:35:27) 
1. ütüleme ikiye ayrılıyor. biri ipl, diğeri diod denilen sistem. ipl yapma, yaptırma. diod sistem şu anki en etkili lazer sistemi. bölgeye önce jel sürüp sonra cihazla üzerinden geçiyor yani vücutla temas olduğu için ismi ütüleme.
çoğu işgüzar ipl yapıp diod sistem diye kandırmaya çalışıyor ya da en son sistem vs diyor. inanmayıp cihazı görmek isteyin. cihazın üzerinde "alma lasers" yazıyor olması gerek. ya da buna yakın bir şey işte.

2. erkekte tüm vücut ne oluyor net bilemiyorum ama iyi gibi duruyor. ama dediğim gibi cihaza bakmadan sözleşme falan yapma. ütüleme ipl ise fiyat fazla. diod-soprano ise iyi.

3. genelde açık ten-koyu kıl kombinasyonu aranır. koyu tende direkt diod önerilir, ne ipl ne alexandrite. alexandrite de etkilidir ama dediğim gibi açık ten-koyu kıl kombinasyonu ister o cihaz.

4. bazı yerler yüze bu cihazları kullanmaz, bazıları kullanır. benim gittiğim yer ütüleme yaparız ama garanti vermiyoruz diyor mesela yüz için açıkça. bir de ütülemede jilet vuruluyor o yüzden bana epey riskli geliyor. yüz için iğneli epilasyon derim ama onda da leke kalıyor diyenler var. bu konuda bildiklerim bu kadar, çok bilgim yok açıkçası yüze dair.
  • uzunuzunilgi  (10.02.16 10:02:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.