[]

TLnin değerli olduğu ülke.

Şöyle düşünün, bir ingiliz ingiltere'ye freelance iş yapıyor ama türkiye'de yaşıyor.
Oradan aldığı bin sterlin burada dort bin lira olarak harcıyor.
Turk lirasıyla buna benzer bir düzen oturabileceğim bir ulke var mi? Gidip yerleşip buradan kazandığım 2 bin lirayı o ülkenin para birimine çevirip yaşayabilecegim?


 
tüm para birimlerinin değeri dolar üzerinden hesaplanır. dolayısıyla senin bakman gereken yerler genel olarak Türkiye'den ucuz olan yerler olmalı.


  • diffarensiyel  (06.02.16 20:01:44) 
ukrayna


  • mermize  (06.02.16 20:03:35) 
tayland'a git.


  • widee  (06.02.16 20:05:48) 
ukrayna şu an için öyle sayılabilir ama savaş mevzuları tamamen biterse ekonomileri hızla toparlanabilir diye tahmin ediyorum. yani mevcut durumlarını stabil kabul etmemek lazım.

ben ciddi ciddi ukrayna'ya bu şekilde yerleşmeyi düşünüyordum aslında. tanıdık falan da var, dedim hem online işim hem de ukrayna'da gireceğim bi' yerle yuvarlanır giderim ama 10 yaşından beri telefon kullanan ve asla hiçbir şeyini çaldırmamış birisi olarak, lviv'deki üçüncü günümde telefonumu çaldırınca kararımı tekrar düşünmeye başladım. istanbul gibi yerde yıllardır tek kuruş kaybetmemiş adam burada üç günde telefonu çaldırıyorsa bizi burda çiğ çiğ yerler kardeşim.
  • der meister  (06.02.16 20:07:55) 
bolivya. kutluhan özdemir'i bir araştır.


  • hoikam  (06.02.16 20:10:51) 
lokal tehditleri katmadan ukrayna demiştim aslında. zira bizim 1 liramız onların 9 grivna'sına denk ki, bu da harika bir oran. artı alkol sudan ucuz. yine bir diğer değişken kadınlar. ilk gittiğimde bize yalan söylediklerini anladım. çünkü güzel değiller. güzel kelimesi onları tanımlamakta yetersiz kalıyor.

dolayısıyla, ukrayna.
  • mermize  (06.02.16 20:24:21) 
Moldova/Kişinev stefan celmare caddesi ve Pushkin caddelerine yakın merkezi yerlerde yasayabilirsin. O parayla hergün Şarap ve kırmızı et ile beslenirsin. :)
Ukranya Kharkov olabilir. Pushkinkaya Metro istasyonun oralarda 3+1 evde yasayabilirsin. Öğrenci kenti oldugu için arkadas cevresi ve Gece hayatı çok hareketli ve ucuz içki ve sigara
Kuzey afrika Fas/Casablanca Hiç gitmedim ama 2000 tl ile orada güzel yasanabileceğini düşünüyorum.
Zanzibar veya Darüsselam olabilir.
Uruguay Montevideo Bol Bol ot içersin :)
Gürcistan tiflis veya Batum Batum yazları çok hareketli kışın hareket yok
Yazın Batumda Kışında Tifliste yaşayabilirsin. Old tbilisi bölgesinde 200-300 USD civarına 3+1 Eşyalı Apartman dairesi kiralayabilirsin. bol bol ev şarapları içersin etin kilosu 11-12 lari Gece hayatı güzel rustaveli caddesi taksim gibi değil ama eğlenceli
  • voyage  (06.02.16 21:06:13) 
belirtmeyi unutmuşum. böyle gece hayatı falan değil daha sakin yerler daha hoşuma gidiyor.


  • hayaletin garip huylari  (06.02.16 21:28:27) 
filipin, 1500 lira çok güzel yaşarsın, aynı şekilde houndras falan da var, kamboçya da kral olursun flaan.


  • selam  (06.02.16 21:45:06) 
Ben8m gittigim yerler arasinda Belgrad.


  • kint  (06.02.16 21:57:05) 
Turkiye'den daha az gelismis tum ulkeler.

Simdilerde Turk lirasi Bulgar ve Roman paralarina yakin degerde. Moldova parasindan daha degerli. Moldova AB'ye girerse onlarinki de bizden daha degerli olur zamanla. On yil sonra Bulgar ve Roman paralari da daha degerli olacak. Ulkenin gelismesi, buzdolabi degil bilim uretmeye baslamasi onemli. Bulgarlar uretiyor mu, bizden cok degildir nufusumuza bakarsan. Ama Almanya, Fransa, Isvec, Finlandiya... gibi ulkelerin oldugu bir topluluga girdiler.
  • Traveller  (06.02.16 23:51:56) 
Şu aralar Rusya.


  • noluyo yaa  (07.02.16 00:18:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.