[]

pantolon bedeni sorunsalı

şimdi bir pantolonuma bakıyorum mesela w 31 l 32 yazıyor birinde sadece 48 yazıyor. pantolon satın almaya gidip birini beğenince de satıcı bedeniniz kaçtı diyor. bu noktada ne demek lazım?




 
W 31 l 32 = bel 31 Boy 32, kot bedeni cok buyuk ihtimalle.
48 de normal beden, european.
Ingiliz olsa 48 beden 22 filan olacakti, amerkkan olsa 18 gibi olurdu sanirim.

Beden donusum tablolari var. european/uk/us diye. Europeanda da italyan/fransiz/alman vardir.
Italyanlarin 42si almanlarin 38-40i filan oluyor, dar ince kaliplar.
Falan filan.
  • kuehles blondes  (01.12.15 22:38:53) 
boyum 1.71 32 boy iyi geliyor bana. paça yaptırmama gerek kalmıyor. senin boyun kaçsa ona göre fikir olsun mesela. belini de sen biliyosundur zaten.


  • ergenpezeveng  (01.12.15 23:05:56) 
aslında bu numaralandırmalar neye göre değişiyor onu da merak ettim. iki farklı türde numaralandırma var sonuçta. bu european/uk/us farkı mı yani?


  • tepedeki psychedelic adam  (01.12.15 23:18:45) 
kumaş kot farkı. kot 32 ise kumaş 42 oluyo diye biliyom ben kabaca :) onların da birsürü ayrıntısı oluyo ceket için vs. ama temelde kot kumaş yani.


  • ergenpezeveng  (01.12.15 23:28:05) 
Farketmez satıcı işini biliyorsa zaten senin söylediğin bedeni kendi kullandıkları bedene uygular.

30-32 gibi bedenler genelde kot pantolonlar, 40-42 gibi bedenler kumaş pantolonlarda oluyor daha çok, 46-48-50 diye gidenler ise italyan ölçü biriminde oluyor, kot kumaş farketmeden kullanılıyor, az marka tarafından tercih ediliyor diye biliyorum.
  • atom karincanin torunu  (02.12.15 00:29:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.