[]

kaçırılma klişeleri

filmlerde, dizilerde çok görüyorum; biri birini silah/bıçak zoruyla kaçırıyor, kaçırılan bir şekilde kaçıranı etkisiz hale getirebilip ortamdan kaçıyor. sonra kaçıran kişi kaçan kişinin peşine takılıyor ve bir şekilde o kişiyi yeniden yakalıyor. saçma değil mi bu yahu? bana öyle bi şey yapılsa ilk fırsatta o anki hisle karşımdakini öldürürüm sanırım ya da bacağını filan yaralarım ki rahatça koşup edemesin. ayrıca öldürsem dahi nefsi müdafaaya girmesi lazım bunun, değil mi? en olmadı silahını/bıçağını alırım yanıma ki evde tıkırtı duysam mutfaktan bıçak kapan insanım ben. peki bu insanlar niye böyle salakça davranıyor? siz nasıl davranırsınız?

en sevdiğim dizilerden birinde daha görünce bu klişeyi, veryansın edesim geldi.

ek: tik verdim ama film klişelerini sormadım ya :( bu konu özelindeki görüşlerinizi merak ediyorum sahiden. hani öldürmeye yeltenmeyi barbarlık olarak mı görürsünüz, insana yakışmaz mı dersiniz, yoksa benim gibi allah ne verdiyse deyip girişir misiniz? onların yaptığı mı doğru? acayip miyim, şiddet düşkünü müyüm yoksa la ben?!

 
katılıyorum
birde filmlerde boyunundaki zinciri tek hamlede koparma var gerçekte hiç öle olmuyo

  • basond  (01.12.15 21:52:00) 
benim en uyuz olduğum dizilerde herkesin "karşındakini kalıcı beyin hasarı vermeden kısa süreliğine bayıltma" kursuna gitmiş olması. lan alıyor silahı, sopayı, küreği, her neyse; enseye bir vuruyor, adam tık diye bayılıyor. bikaç saat sonra bir ayılıyor hiçbir şeyi yok. aynen koşturmaya devam. la öyle kolay mıydı kafaya vurup adam bayıltmak ve herifin kafasını kırmamak. biz vursak ya kaşı açılır adamın ya da hiçbi şey olmaz arkasını dönüp sopayı gözümüze sokar.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (01.12.15 21:54:29) 
O kadar cok klise var ki.. Ben film izlemekten sogudum artik.
Bir de bu ajanli majanli ya da former special forces uyesi film kahramaninin asiri profesyonellikten plansiz programsiz spontane planla onlarca silahli adamlarin oldugu olaya girip isini halledip cikmasi yok mu...

Ajanli filmlerde ajanlarin yaptigi "ya herro ya merro" tarzi planlar beni ajanli filmlerden soguttu. Hepsinde ortak nokta, isini sansa birakan tesaduflere bel baglayan planlar yapmalari. Mantigim uyari veriyor hemen burada hata var diye, filmin disina cikiyorum, kendimi filme kaptiramiyorum.

"The man from uncle" SPOILER
MEsela "The man from uncle" (boyle miydi adi) filminde ingiliz adamin plani cok aptalcaydi, gercek hayatta boyle allaha emanet plan mi yapilir? Amerikaliyi yakalamislar, rus adami da kizi dinledigini bilerek tuzaktan haberdar ediyorlar, sonra rus gidiyor amerikaliyi kurtariyor adamin onlarin elinde oldugunu anlayinca. Ise bak sen, o kadar sansli olacaksin ki maerikaliyi yakalayan adamlar tak diye kafasina sikmayacak da biraz eglenmek icin onu elektrikli sandalyeye oturtup iskenceyle yavas yava oldurecekler ve rus'un yetismesine yetecek kadar hayatta kalacak, o kadar elektrige dayanacak adam. Defolun gidin bu nasil senaryo.
  • stavro  (01.12.15 22:07:28) 
bir de ellerinin bağlandığı ipi gizlice çözebilme hedesi var. ya yörü kardeşim, market poşetine attığım düğümü dişlerimi kullanmadan açamıyorum ben.


  • avagadro  (01.12.15 22:10:23) 
Belki kahraman oldugu icin kotu bir sey yaptirmiyolardir.
Yani kacirilan = iyilik timsali, masum, magdur.

Kaciran = kaka.

Ama kacirilan kacirani oldururse katil olacak ve hakli da olsa katil olacak yani. Insanlar filmde -nolursa olsun- daha sonra bir katilin hikayesini izlemek istemiyor olabilirler.

Bu arada beni kacirani vurma
Firsati gecerse elime affetmem vururum sanirim ben de ;)
  • kuehles blondes  (01.12.15 22:15:14) 
aslında olabalitesi yüksek bi şey imkansız değil ama artık her dizide gördüğümüz için ya yine mi diyoruz. yoksa mantık dışı ya da saçma değil.


  • ergenpezeveng  (01.12.15 22:15:51) 
Daha bitmedi:
Bir de uzun sure pesinde kostugu adami bir kosede sikistirip silahi dogrulttugunda oldurmeden once uzun bir nutuk cekmeleri. Birini oldurecek insan tetige basar oldurur, eglence yapmaz ki:)

  • stavro  (01.12.15 22:17:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.