[]

ozel saglik sigortasi

Simdi bikac sene once tum aile ozel saglik sigortasi yaptirdik. Yaptirdigimiz sigorta uzun vadede cidden cok avantajli hayat boyu olmamiz kabul edilirse tabi. Ama gelin gorun ki yasam standardimizi dusurdu. Aslinda bunu dusuren annem. Resmen evde hasta olmak yasak. Eskiden gittigimiz hastaneleri ruyamizda goruyoruz. Niye? cunku sonra omur boyu sigorta kapsamina kabul etmezlermis ozel hastaneye gitmemeliymisiz. Abartiyosun diyince hemen "bak babanin kaskosunu iptal ettiler bilmemne". Bu kadar kolay bi sekilde iptal ediyor mu bu sigorta sirketleri? Varlik icinde yokluk cekiyoruz valla.




 
Olur mu cnm öyle şey


  • all girls dream  (09.10.15 09:46:05) 
Olur mu cnm öyle şey


  • [silinmiş]  (09.10.15 10:05:31) 
Olur mu cnm öyle şey


  • caknikilsin  (09.10.15 10:11:27) 
Bu konuda dili yanmış biri olarak birkaç sey söyleyeyim. Uzun yillar bir saglik sigortam vardı ve ömür boyu yenileme garantisi almistim (OBYG). Sonra kanser oldum ve bu sigorta kapsaminda cok iyi kosullarda tedavi oldum. Aradan bir yil gecmeden tamamen esimin sirketinin hiyarlığıyla sistemden çıktım. Çıkış o çıkış bi daha da hiçbiri geri almadı. şimdi aradan 7 yıl geçtikten sonra nihayet bir sirket kabul etti ama pek çok seyi kapsam disi birakarak.

Anneniz su konuda hakli OBYG almadan gittiginiz hastanelerde bu iskilli sigorta sirketlerine sizinle ilgili risk aldıklarını düsündürecek herhangi bir sey cikarsa bir sonraki yil sigortanızı yenilemezler. Artı sizin akliniza bile gelmeyecek seyleri kapsam disi birakabilirler. Esim bir hastaneye gitmisti ve ordaki doktor hemoroid teshisi koyup ilaç yazmisti, sonra bir baska hastanaye gittiğimizde baska bir doktor "hemoroid falan değil. Sokaktan kimi çevirsem buna rastlariz." dedi. Tedvi bile vermedi. Hakkatten de esim hiçbir sorun yasamadi. Fakat o da ne, sonraki yıl poliçemizde esim için hemoroid ve komplikasyonları kapsam disi birakilmisti.

Ben de simdi çok zor edindiğim yeni sigortamda OBYG edinene kadar ozel hastaneye falan ayağımı basmam açıkçası :)
  • nutkututuk  (09.10.15 10:20:52) 
öbyg almadan teşhis almak sizin dezavantajınıza olabilir ama hastalığınızın ilerlemeden teşhis edilmesi de hayati derecede önemli.

özel sağlık sigortaları çok saçma sebeplerden pek çok şeyi kapsamdışı bırakıyor

yeni nesil biyolojik ajanların bedelini karşılamıyor.
artık kanserde bile pek çok yerde biyolojik ajan kullanılıyor ama hiç bir sigorta karşılamıyor...
  • ceycey e  (09.10.15 10:37:48) 
olur. ben şahsen özel sigortaya vereceğim parayı kenara atıyorum. sigorta gibi "bık bık" eden bir oluşumla uğraşmadan tüm sağlık ihtiyaçlarımı kafama estiği gibi karşılıyorum.

baya da para kalıyor üstüne.

p.s. bu hesap doğum, doğum sonrası bebek sağlık masrafları ve açık beyin ameliyatı olan sene dahi fazla verdi. gerisini varın siz düşünün. evet üçü de aynı sene.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (09.10.15 11:45:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.